Радан Кънев: ЕБЦ и прокурори от Европа да следят ликвидацията на КТБ

ОFFNews 11 юли 2014 в 15:25 11331 8

Радан Кънев
Радан Кънев

Решението за закриване на КТБ дава шанс у нас най-накрая да се проведе операция "Чисти ръце", коментира лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев.

Според него обаче това може да стане факт само ако провеждането на операцията по ликвидация на банката стане под пряк конттрол от Европа. Затова Кънев настоява българия да поиска ликвидатори от Европейската централна банка и европейски наблюдаващи прокурори.

Цялата позиция на десния лидер:

"Взетото решение, освен че гарантира вложителите, позволява държавата да проведе пълно разследване на ‪#‎КТБ‬, както и да събере обратно всяка стотинка от тези 3.5 милиарда.

Поставянето на целия архив и "лош" кредитен портфейл на банката на мафията в ръцете на държавната власт е предпоставка за операция "Чисти ръце" на най-високи нива и за безпощадно изземване на парите на мафията до пълно финансово ликвидиране на клоновете и.

НО, и това е много голямо НО: Задължителна предпоставка е Доган, Пеевски и всички други лица с досег до КТБ и свързаните фирми да нямат участие в процеса на на разследване и събиране на дълговете. Това означава - независим от тях ликвидатор, промени в БНБ, пълна изолация от изпълнителната власт и ДАНС, хирургическа селекция на разследващите прокурори.

Единствената гаранция - провеждане на операцията под пряк контрол на Европа. Да се поискат ликвидатори от ЕЦБ и наблюдаващи прокурори от Европа.

Процесът трябва да започне от първия ден на работа на служебния кабинет. България е изправена пред исторически шанс да се разправи с мафията."

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки