Премиерът ''потресен'' от ситуацията в ''Брикел'', на проверяващите им прилошало

OFFNews 20 юли 2022 в 12:58 3976 3

Кирил Петков в Брикел

Снимка БГНЕС

Изненадваща проверка на ТЕЦ „Брикел“ в Гълъбово.

При проверката в "Брикел" установихме неща, които ни потресоха. 15 пъти над нормата бяха нивата на серен диоксид и 27 пъти над нормата бяха фините прахови частици, сподели премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание.

"Дори екипът, който проверяваше и прекара два часа на обекта, се почувства зле. Не мога да повярвам, че в тези условия работят български граждани. Очаквам в най-къс срок всички институции да ми дадат доклад, за да видим какви да бъдат следващите стъпки във връзка с това невероятно замърсяване, което се случва ежедневно на този обект", коментира министър-председателят в оставка.

Петков посочи, че във внезапната проверка са били ангажирани екипи на РЗИ, РИОСВ, "Пожарна безопасност", Главна инспекция по труда.

"Подаден е доклад към ДАНС, "за да се види дали и как лицето Христо Ковачки е свързано с управлението на ТЕЦ "Брикел", каза още Петков.

Във вторник той направи изненадваща проверка на ТЕЦ „Брикел“ в Гълъбово, заедно с вицепремиера и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

По време на проверката стана ясно, че през последните шест години срещу ТЕЦ "Брикел" има издадени 51 наказателни постановления. Голяма част от тях не са обжалвани на втора инстанция.

В момента на посещението им ТЕЦ-ът е работил само с 20% от капацитета си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

20.07 2022 в 18:54

Браво, спирайте тази клоака! От Бентлита и къщи къде ли не, не се прави никаква реинвестиция.

Ето това прави монопола

Ако имаше конкурент и нормален пазар на енергия без чадъри, тези доилки на държавата и гражданите щяха отдавна да са затворени

Честито и на българския пенсионер, който е финансирал с вота си дълги години мутража който ги дои
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика