Правителството успя почти във всичко на 95%. Реформите в правосъдието и енергетиката са факт, каза Денков

Ружа Райчева 17 октомври 2023 в 10:50 2027 1

Николай Денков и Мария Габриел

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Николай Денков и Мария Габриел

Докато правителството успява да предостави резултати пред обществото, пред политическите ни партньори, то ще бъде изпълнено със смисъл и ще бъде устойчиво, заяви премиерът Николай Денков по време на "Среща на бизнеса с правителството: Очаквания и прогнози за 2024 г.", организирана от "Капитал". 

Според министър-председателя, ако правителството осъществи приоритетите си, България ще бъде друга. Той посочи, че "некоалиционните" партньори "Продължаваме промяната - Демократична България"  (ПП-ДБ) и ГЕРБ не са знаели как ще "потръгне" работата на кабинета.

"Правителството успя почти във всичко на 95%. Някои от най-трудните реформи и в правосъдието, и в енергетиката вече са факт", коментира той.

Премиерът обясни, че програмата на правителството е планирана до края на 2024 г. По думите му другите парламентарно представени партии - "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", не предлагат нищо позитивно. Според Денков причината за това е, че сегашното правителство няма добра алтернатива.

Денков е на мнение, че има и съществен напредък по правосъдната реформа.

Министър-председателят критикува президентството като каза, че то не участва в процеса на развиването на институционалното доверие към България в международен план. Той призова за диалог, така че да се стабилизира политическата система.

Правителството има няколко групи приоритети - усъвършенстването на институциите, интегрирането на България в различни международни структури и модернизиране на икономиката. "Нашият регион и страните в него трябва да работим заедно и имаме амбицията да станем сред водещите региони в Европа", каза още Николай Денков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1135

1

единдвама

17.10 2023 в 11:34

Добре, че другите са толко зле, че да блеснете и вие...
Пак по-добре от другаря резидент ;
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика