Правят данъчна ревизия на Бойко Борисов

Елица Мартинова 21 декември 2013 в 12:08 1793 0

Бойко Борисов
Бойко Борисов

В момента тече данъчна проверка на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това обяви самият той пред „Дарик“ тази сутрин.

„Имаше данъчна проверка за петгодишен период. Тя показа, че всичко е изрядно. Затова сега ми възложиха ревизия от 2003 г. насам, когато бях главен секретар на МВР. Сега събирам командировъчни, броят ми тухлите дори“, оплака се Бойко Борисов.

Експремиерът коментира, че 2013-а година е минала под знака на протести под различна форма. Той е категоричен, че не съжалявам за оставката на кабинета си.

„Аз винаги съм казвал, че този асфалт с толкова мерак сме го правили, толкова му се радват хората, защото има прекрасно метро, има „Южна дъга“, има „Меден рудник, има толкова хубави неща, а ние да ги напояваме с кръв“, изтъкна Борисов.

По думите му ГЕРБ не са на власт, защото са подценили факта, че БСП и ДПС ще играят като една партия. Според Борисов след изборите през май всички са се обединили срещу ГЕРБ, защото бившите управляващи са нарушили статуквото.

Бежанската вълна

Борисов призна, че полага усилие да се справи с бежанската вълна.

„Неведнъж съм казвал, че Йовчев им е най-успешният министър на това правителство, други нямат успешни. Той има много опит и с нас работи доста. Не мога да си изкривя душата, че бежанската вълна и всичко това е обективен факт. Всяко правителство щеше да се задъха, да му е трудно да се справи“, каза Борисов.

Енергийни проекти

Експремиерът изтъкна, че само за шест месеца настоящият кабинет е успял да „провали“ два големи енергийни проекта – „Южен поток“ и АЕЦ „Козлодуй“. Според Борисов чрез „Южен поток“ Европейската комисия на практика е иззела суверенитета на България.

„Южен поток“ е нещо, което беше изгодно за България. Трябваше да се подпише, но те го провалиха. С „Южен поток“ ЕК буквално ни взе суверенитета, ЕК на европейски дипломатичен език каза: „Махнете се от преговорите, защото вие сте зависими.“ (…) Брюксел ги хвана за ушичките, махна ги от масата за преговорите, унижи нашия министър Стойнев, който се яви като пощальон, за да занесе пълномощно, че България се отказва от преговорите“, посочи Бойко Борисов.

По думите му с настоящата си политика управляващите застрашават и строежа на седми блок на АЕЦ „Белене“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки