ПП и ДБ няма да влизат в залата утре, поставиха ултиматум на БСП

Ружа Райчева 17 ноември 2022 в 10:38 4208 2

Брифинг ПП и ДБ

Снимка Пресцентър Демократична България

Брифинг ПП и ДБ

БСП трябва да знае, че ако промените в изборния кодекс се гласуват в залата, ние няма да влизаме в преговори с тях, независимо за кой мандат. Ако решат това, те заявяват ясно на избирателите си, че се връщат в статуквото.

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков на съвместен брифинг с "Демократична България" в парламента, след като тази нощ ГЕРБ, ДПС и БСП на практика прекроиха Изборния кодекс без никакво предварително обсъждане. 

"Днес в правна комисия беше извършено предателство срещу честния вот на българските граждани. Реално "хартиена коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС" казаха на българите, че ще решават вместо тях, а на българите в чужбина, че не се интересуват от тях", заяви Петков. 

Той каза, че демократичната общност няма да разреши всичко това да се случи тихо, задкулисно и без никой да разбере. Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че случилото се далеч надхвърля връщането на хартиена бюлетина:

"Коалицията на реванша“ - ГЕРБ, ДПС и БСП - се сглоби и имаше своето бойно кръщене в 18-часовото заседание на правна комисия вчера. БСП не просто върна хартиеното гласуване. Видяхме една много сериозна ревизия на целия изборен процес, без никакво обсъждане, при много сериозни нарушения на процедурата. Видяхме демонстрация на сила от едно ново мнозинство, което е готово или да управлява, или да проведе избори така, че да ги спечели и да взема властта. Ние няма да позволим това да стане тихо."

По думите му това е демонстрация на мнозинство, което има сила да управлява. Той посочи, че БСП не са намерили една тема, с която да покажат, че няма да бъдат част от такова мнозинство.

"В знак на протест ние утре няма да бъдем в залата, когато ще се обсъждат тези предложения. Нека всички да разберат какво се случва - коалицията на реванша се сглоби", съобщи лидерът на парламентарната група на "Демократична България".

ПП няма да отидат на срещата с ДПС за обсъждане на държавния бюджет, обяви още Кирил Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

2

IvoIvo

17.11 2022 в 12:33

ДБ и ПП не прекаляват ли с ултиматумите нещо?

14369

1

случайно прочетох

17.11 2022 в 11:24

Дано се намерят няколко читави в БСП и тази тъпотия да не се приеме!
 
X

Защо марихуаната е забранена?