Пленум на БСП днес, в партията започва борбата за евродепутати

OFFNews 20 януари 2024 в 07:27 1578 4

БСП

Снимка БГНЕС/архив

БСП се събира на пленум днес, за да даде старт на битката в партията за места в листите за европейските избори през юни. 

На заседанието на Националния съвет ще бъдат разгледани критериите и процедурите за издигане на кандидатите за членове на ЕП и работата по политическата платформа за предстоящите избори, съобщиха официално от партията. 

В БСП започват събрания и конференции, на които ще бъдат номинирани мераклиите за евродепутати, след което през април ще се проведе нов НС, за да ги утвърди. 

Лидерът Корнелия Нинова няма да е кандидат за ЕП, обяви тя преди дни. ''Няма да ме видите като евродепутат. Аз не съм Сергей Станишев'', каза Нинова на 14 януари. Така тя припомни, че е лоши отношения с повече настоящи евродепутати от БСП. 

Членовете на НС на БСП ще обсъдят актуалната политическа обстановка в страната и ще утвърдят общия организационно - политическия план на партията за тази година, се казва още в съобщението на БСП. 

Вотът за европейския парламент ще се проведе между 6 и 9 юни във всички страни членки на ЕС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

4

Johnny B Goode

20.01 2024 в 13:58

Че те имат ли шанс да вкарат евродепутат изобщо?
Мераклии сигурно имат, ама те мераклиите по принцип са повече от китайците.

400

3

демотиватор

20.01 2024 в 09:29

БКП да сложат за депутат и един жираф- да види първи кога ще дойде комунизма (цел век го чакаме) (ジ)

1005

2

ПР

20.01 2024 в 09:09

Какво точно общо има просъветската/руска/путинофилска дружина БСП с Европа-не знам.До 11.09.,когато взривяват Кулите в NY,предшествениците на БСП,държат атентаторския рекорд по бр.жертви от Черквата Св.Неделя.Ако трябва да описвам техният червен тероризъм в БГ от БКП родствениците им,ще минат часове.
Да,да си е евродепутат е престижно и мноооого изгодно,чисто финансово.А те,с кьорсофрите,винаги са били напред с материала.Нереформирана партия,нямаща общо с демократични,европейски,леви ценности.Шумкари..

2099

1

Mateevk

20.01 2024 в 08:13

Защо въобще подобни партии трябва да излъчват евродепутати? За да им плащаме грандиозни заплати, за да рушат Европа отвътре ли? Същата работа с Възраждане. Тези партии са анти Европа, те са обратното на всичко, което Европа е.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика