ПФ поиска по-строги мерки за борба с битовата престъпност

Симона Костадинова 16 юни 2015 в 15:31 2341 1

Патриотичният фронт (ПФ) иска в едноседмичен срок да се проведат консултации между всички парламентарно представени партии и МВР за законови промени за борбата с битовата престъпност.

Това стана ясно от декларацията на партията, която беше изчетена от парламентарната трибуна от съпредседателя на партията Валери Симеонов.

"Считаме че свикването на „Съвета за национална сигурност” е крайно наложително и изразяваме позиция, че няма проблем който да не може да бъде решен от обединената политическа воля. „Патриотичен фронт” заявява своята готовност да подкрепи всички мерки в тази посока и ще очаква бързи резултати", каза Симеонов от трибуната.

По думите му държавата е в дълг към българският данъкоплатец, който "очаква от нея защита на живота, здравето, имуществото и правата му".

Според ПФ за пореден път България е станала полесражение на етнически размирици. От партията подчертаха, че напрежението в "Орландовци" се случва точно три седмици след сблъсъците в село Гърмен. Поводът за сблъсъците обаче според тях е същият: "силна музика от спрян автомобил, размяна на реплики и озверяла тълпа въоръжена с брадви, колове, ножове и други, дотърчала, за да накаже направилите забележка".

"За пореден път по щастлива случайност няма смъртни случаи. За щастие не само на потърпевшите, но и на цяла България, тъй като фатална развръзка би довела до втора Катуница, а именно масови нападения над цигански махали гета и квартали. За пореден път Родината ни се размина на косъм от мащабен етнически конфликт", каза Симеонов от трибуната.

Той подчерта, че от ПФ предупреждавали многократно от трибуната на Народното събрание за това, че в страната има предпоставки са мащабен етнически конфликт. Според тях обаче до момента действия за овладяването на битовата престъпност са на фаза организационни мероприятия.

"Дебело подчертаваме, че част от представителите на циганският етнос полага неимоверни усилия да живее според закона, да образова децата си и да се приобщи към българския народ, въпреки огромните трудности произтичащи от обкръжението им в гетата и циганските квартали. Усилия, които държавата трябва да стимулира и поощрява", каза още Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки