Петър Мутафчиев: Оставката на Нинова не е оставка. Няма да го позволим

До 14 дни може да има конгрес, който да освободи председателя, категоричен е бившият министър на транспорта

Светослав Метанов 16 ноември 2021 в 16:07 10729 0

Подадената оставка на лидера на БСП Корнелия Нинова по никакъв начин не успокои страстите в Столетницата. Недоволните от нея десетки членове на Националния съвет и много от кметовете на партията смятат, че това е хитринка, която цели лидерката, сринала лявата партия до 10% да продължи да управлява поне до януари догодина.

"Оставката на Нинова е като оставката на Боби Михайлов - чисто показен акт, който цели да й даде време", заяви пред OFFNews член на Националния съвет на БСП.

Още по-категоричен е бившият транспортен министър Петър Мутафчиев, който е един от инициаторите на бунта срещу червената председателка. 

"Тази оставка изобщо не е истинска оставка. Така не се поема отговорност. Няма да допуснем да се протакат промените в БСП. Просто това няма да го позволим", каза той.

Според Мутафчиев заседанието на Националния съвет на БСП в събота задължително трябва да се проведе присъствено и един от зам.-председателите да поеме функциите на временен лидер до провеждането на конгрес, на който да бъде гласувано освобождаването на Нинова.

"Изборният провал е факт и няма накъде вече да се отлагат тежките решения, които са наложителни и в интерес на партията. Не е вярно, че според устава Конгресът трябва да е през януари, както твърди тя. Можем да го насрочим след две седмици, а дотогава функциите й да се изпълняват от някой от зам.-председателите. На заседанието трябва да бъде определен преговорен екип, защото страната ни най-накрая трябва да има редовно и стабилно правителство. Също трябва и да се смени съставът на Изпълнителното бюро", заяви Мутафчиев пред OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки