Пеевски със сигнал за 400 фалшиви сайта с проруска пропаганда

OFFNews 27 февруари 2024 в 07:49 3450 4

Делян Пеевски

Снимка БГНЕС

Делян Пеевски

Сигнал до и.ф. главен прокурор, главния секретар на МВР и шефа на ДАНС подаде председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски за спешно и неотложно сезиране на органите за мрежа от 400 роботизирани сайтове, които провеждат дезинформационна война и проруска пропаганда на територията на България, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Сигналът е свързан с оповестени данни за резултати от проучвания на Фондация за хуманитарни и социални изследвания от проф. Димитър Вацов, председател на УС на ФХСИ, публикувани в сайта на Фондацията и коментирани в медиите за “Машина от сайтове-гъби” които са близо 400 и произвеждат по 2000 публикации дневно, усилвани допълнително чрез социалните медии.

ДАНС, МВР и Прокуратурата трябва да отговорят на въпроса съществува ли мрежа от проруски ботове, която оперира на територията на България и кой стои зад тази мрежа? Има ли доказателства, че Русия провежда дезинформационни кампании, за да бъдат объркани хората чрез постоянно променящи се наративи и версии за събитията, като с това застрашава гражданското общество и социалния мир.

Навлизането в третата година от началото на войната на Русия срещу Украйна и в навечерието на европейските избори е от изключителна важност за националната сигурност на България и на Европа да бъдат установени всякакви форми на въздействие върху българските граждани и ефективно да се противодейства срещу всяко подобни посегателства, в името на демокрацията и защитата на гражданските права и свободи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

4

Constanza

28.02 2024 в 07:52

Комита, съгласна съм с Вас, но за съжаление е невъзможно да му се направят снимки в дребен план.

1000

3

Mustaine

27.02 2024 в 09:12

Смешна работа. Живеем в някаква антиутопия ???? Та нали самият Пеевски беше собственик на Близ и господар на въртящия опашка Ивайло К. Близ е в топ 5 на руските пропагандисти измежду българските медии

11024

2

Комита

27.02 2024 в 08:32

От хигиенна гледна точка моля редакцията да не обръща чак такова внимание на Прасето или поне да не използва негови снимки в едър план. Благодаря!

2550

1

alfakentavur

27.02 2024 в 08:15

Изглежда, че всячески се опитва да се размагнити.

 
X

Да помогнем на украинските деца!