Пеевски иска комисия в НС за клуба за магистрати на убития Мартин Божанов

Предложението идва в отговор на призива на гражданската организация „Антикорупционен фонд", уточняват от ДПС

OFFNews 06 февруари 2024 в 08:11 2261 3

Делян Пеевски

Снимка ДПС

Незабавното създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса, ще предложи на партньорите от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, съобщиха от движението. 

Предложението идва в отговор на призива на гражданската организация „Антикорупционен фонд". 

Правовата държава означава държава с обективна и независима съдебна система. Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано влияние в правосъдната система, но трябва да бъде последният. Обществото трябва да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим лошите практики и да направим така, че да бъдат невъзможни занапред, заявява Пеевски. 

Парламентът, който е натоварен от Конституцията и хората с най-голяма отговорност за укрепването на правовата демократична държава и ние като народни представители им го дължим. Със съгласието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно мнозинство, ние започнахме реформирането на правосъдната система, което трябва да довършим, за да възстановим държавността и справедливостта в името на хората, казва още председателят на ПГ на ДПС. 

АКФ преди 2 години разкри дейността на Мартин Божанов-Нотариуса, който бе застрелян миналата седмица. Стана ясно, че четирима магистрати - двама съдии и двама прокурори, са били под охрана заради заплахи на Божанов. Съдия Владислава Цариградска разказа пред бТВ за нейния сблъсък с Божанов и методите му на действие. Тя съобщи, че той се е представял като близък на Пеевски и Гешев. 

Мартин Божанов - Нотариуса е управлявал затворен клуб за магистрати, съобщи разследващият журналист от Антикорупционния фонд Николай Стайков. 

„SS club“ е на пешеходно разстояние от сградата на Специализираната прокуратура, в клуба се ходеше с карти за достъп. Трябва да се разследва докрай, включително този затворен клуб в квартал „Гео Милев“ на улица „22 септември“. Да се разследва кои са магистратите с карти за достъп до частния клуб на Мартин Нотариуса, призова разследващият журналист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

kokoto

06.02 2024 в 11:25

и тъй и тъй са ги метнали може и до година - две да изчистят държавата от мутрите

17439

2

мнение от IP

06.02 2024 в 10:08

България е уникална държава! Санкциониран по "Магнитски", както се разбра с отказ да бъде изваден от този списък, човек с който е парадирал убития "Нотариуса" ще "изчиства съдебната система". Той го умее! ДП е 10, тефтерчето на Златанов го загуби вещото лице, колко му е да "изчисти съдебната система"....

1005

1

ПР

06.02 2024 в 09:22

Това с"Нотариуса"е пореден епизод от една десетилетна,много смръдлива мръсотия,наричана "БГ правосъдие".Филчев,Цацаров,Гешев.Разни каки,нотариуси,адвокати и пр.Разни Красьо,Пепи,Марто и куп недотам известни деятели,корупционери,брокери в това блато.
Комисия ли?!Или огнехвъргачка?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика