Пеевски даде на Сарафов всички медийни публикации за частния клуб за магистрати на Нотариуса

OFFNews 06 февруари 2024 в 21:05 1751 4

Делян Пеевски

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Делян Пеевски

Санкционираният по "Магнитиски" депутат Делян Пеевски е изпратил сигнал до и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, съдържащ оповестените от неправителствената организация "Антикорупционен фонд" в национални медии и множество публикации, факти и обстоятелства, свързани с твърдения за наличие на "частен клуб за магистрати" на Мартин Божинов-Нотариуса.

Това съобщиха тази вечер от пресцентъра на ДПС. 

Според Делян Пеевски публикациите съдържат достатъчно чувствителни данни, които трябва да бъдат проверени от Прокуратурата за установяване на обективната истина и защита на обществения интерес чрез привличане към отговорност, ако в хода на разследването се установят магистрати, осъществили престъпна дейност.

Той призовава прокуратурата към бързо, адекватно и пълно разследване.

Освен това ГЕРБ и ДПС изпревариха ПП-ДБ и внесоха в деловодството на Народното събрание проект на решение за създаване на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса.

По-рано тази вечер съпредседателят на ПП Кирил Петков обяви, че "Продължаваме промяната-Демократична България" ще внесат още днес искане за създаване на временна комисия. 

"Поради наличието на твърдения относно осигуряването на чадър над убитото лице, е наложително изясняването на абсолютно всички факти покрай този случай. Ако Божанов е бил подпомаган действително - от кого и как? Данните в публичното пространство сочат, че съмненията за нерегламентирано влияние в правосъдната система са основателни и следва да бъдат детайлно проучени и проверени", пишат от пресцентъра на ДПС.

Оттам определят като абсурдно оказването на натиск върху магистрати, наличието на частен клуб за магистрати, както и продължаваща дейност за имотни измами, от които са пострадали множество български граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

4

демотиватор

07.02 2024 в 07:21

Кой ли замества сега покойния Марто, за "обществено- полезната" дейност, която той самоотвержено и безкористно е извършвал петилетки наред...?
Може би скърбящата му съпруга ("Нотариуската" ?!), тя и опит в "службите" има, жената, ще да е от полза....
Дано скоро ни осведомят, да знаем- ако ни дотрябва... (ジ)

1236

3

БотоксПутю

06.02 2024 в 23:13

60% от легитимните български избиратели не гласуват. Множеството от тях се колебаят за кого да гласуват. Шишо имал бил право като народен представител да говори каквото си иска и колкото си иска? Същото и за Банкянския гений. И колебаещите се кого чуват, за кого и дали въобще ще гласуват следващия път?

1236

2

БотоксПутю

06.02 2024 в 22:05

ПП, ДБ - смокиновият лист на Банкята и Шиши. Срамота!

17439

1

мнение от IP

06.02 2024 в 21:27

Ей, да не се изтрепете сега, леко на завоите. 30 години замръзнали на старта и сега като се юрнаха всички. Подозрително е...

 
X

Да помогнем на украинските деца!