Партиен скандал в ''Средна европейска класа'' по време на пресконференция в Бургас

OFFNews 14 ноември 2023 в 19:30 5248 1

Скандалът на пресконференцията

Снимка БНР - Бургас

Скандалът на пресконференцията

Вътрешнопартиен скандал във формацията "Средна европейска класа" избухна по време на пресконференция в Бургас - пред погледа на журналисти, оператори и тези, които проследиха събитието онлайн.

Пресконференцията беше свикана от основателя на партията Георги Манев. Той поиска оставката на областния управител на Бургас Пламен Янев със странни аргументи. 

Манев разказа как на първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Бургас областният управител е заявил, че съветниците са избрани с изключително ниска избирателна активност. Според Манев по този начин Янев е направил политическо изказване и на практика е изразил внушение за нелегитимност на местния парламент.

Този чиновник, дори и да е областен управител, той трябва да разграничава своята политическа реалност, в която виртуално живее, а именно - в Изпълнителния комитет на "Средна европейска класа", и за това, за което той е назначен. А именно – да бъде стожер на законността. В Общинския съвет политическо изявление от назначен областен управител - за толкова мандата за първи път виждам. Омаловажаване по този начин на изборния ни резултат, какъвто и да е той, означава единствено чисто политическо изказване и намесване в политическите дела на Общинския съвет, твърди Манев.

Той обяви също така, че на предстоящия конгрес на "Средна европейска класа" ще поиска оставката на председателя на партията Константин Байчиски.

Самият Бачийски се появи минути по-късно в залата, където тече пресконференцията, и заяви, че Георги Манев изобщо вече не е в ръководството на СЕК.

Да ви кажа реалната причина за атакуването на Пламен Янев - той е областният управител, който се опълчи срещу Сараите [в Росенец], тръгна да ги събаря. Явно г-н Манев е тръгнал в тази посока - с хората, които искат да сменят Пламен Янев, който дръзна да бутне Сараите, заяви Константин Байчиски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

AsenCvet

15.11 2023 в 00:23

Няма начин бутнахте Сараите, вие победихте. Е, сега Праасчо ви нарежда какво да правите, ама пък как победихте, а? Ама и Сараите бутнахте, а? И сега Доган ще ви нарежда какво да правите, ама нищо де, нали бутнахте Сараите...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика