Панев: На президента му се услажда властта, трябва да направим редовно правителство

OFFNews 30 май 2023 в 10:01 1119 1

Владислав Панев

Снимка БГНЕС/архив

Владислав Панев, зам.-председател на парламентарната група на ПП-ДБ

Целесъобразно е да има редовно правителство в България. За 30-те години преход сме имали четири служебни кабинета на предишните президенти, а само Радев досега е излъчвал пет и се отива към шести. Това не е случайно. Услажда му се властта, която не му е дадена по Конституция – България е парламентарна република“, коментира Владислав Панев, зам.-председател на ПГ на ПП-ДБ.

“И Конституцията, и практиката предполагат, че работата на президента е да съдейства за съставянето на редовно правителство, а той в момента работи така, че да няма
такова. Отговорността е на депутатите и ние трябва да се справим през следващите шест дни да реализираме правителство с втория мандат“, посочи той.

Според Владислав Панев вторият мандат не е дискредитиран от „едни записи, в които няма скандални неща“.

Румен Радев се държи така, защото и „Възраждане“ се държат по този начин, смята още той.

Информационната война във войната между Русия и Украйна е много силна и тя може да бъде спечелена в България чрез службите. В момента президентът контролира
службите и те губят тази информационна война. Нашата цел е тя да бъде спечелена – тя е за сърцата и душите на българските граждани“, заяви зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

Обсъждането посред нощ на смяната на ръководителите на служби според Панев говори за демократичността на „Продължаваме промяната“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки