От БСП нападнаха Бъчварова, искат промени в работата на МВР

ОFFNews 26 февруари 2016 в 13:34 3757 0

БСП нападнаха министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и настояха за промяна в работата на МВР.

В декларация, прочетена от парламентарната трибуна от говорителя на столетницата Атанас Мерджанов, от партията обявиха три стъпки за промяна във ведомството - превръщане на борбата с битовата престъпност и вандализма в приоритет, да се увеличи числеността на "Гранична полиция" и да не се обезоръжават войниците, които ще охраняват границата.

Той заяви, че за тези мерки от БСП ще държат отговорен лично премиера Бойко Борисов. Според столетницата не е било правилно решението Бъчварова да стане вътрешен министър, а "подобни грешки се наказват с опасни инциденти и синини от гумени палки".

„Бъчварова не показа желание за промяна и счита, че критиките са посегателство за националната сигурност”, заяви Мерджанов.

Социалистите заплашиха, че ще протестират, ако войниците наистина бъдат изпратени по границата без оръжия. "Подобна идея може да възникне само на Николай Ненчев, който затвърждава своята несъстоятелност”, добави Мерджанов.

От БСП искат още границата ни с Турция да се включи в обсега на новата европейска агенция за гранична и брегова охрана, както и да се дострои оградата.

"Приказките, че нашата граница е най-добре охраняваната в Европа не са истина, като приказките на правителството за реформи. Би било добре премиерът да се увери, че България може да затвори границата при нужда", добави говорителят на БСП.

Левицата остро осъди побоя и агресията на биячите от Околовръстното шосе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки