Орхан Исмаилов: ГЕРБ винаги са управлявали с ДПС. Този път обаче официално трябва да се оженят

ПП и ДБ са псевдодемократи. Те са основните виновници ДПС да е фактор и да влияе върху всички процеси, смята бившият министър на отбраната

OFFNews 21 март 2024 в 09:59 3069 0

Исмаилов
Орхан Исмаилов.

Делян Пеевски винаги е бил лидер в сянка. Управляваше неофициално ДПС досега. Това каза в интервю за БНР Орхан Исмаилов, чиято партия НПСД бе част от коалицията Реформаторски блок. Според него Пеевски диктува дневния ред на правителството.

"В този политически цирк, който наблюдаваме, може да номинират Пеевски и за еврокомисар, той може да бъде и президент", допълни той.

Според Исмаилов в момента наблюдаваме пародия, а случващото се в момента е "политически зоопарк".

Исмаилов не вижда как може да се стабилизира сегашното управление.

"Докато има политически лидери, които сядат в скута на Пеевски, това е положението. Христо Иванов директно си е сядал. Мисля, че и други са сядали. Пеевски казва напоследък доста истини. Той трябваше преди това да ги каже", смята бившият зам.-министър на отбраната.

Според него ПП и ДБ са псевдодемократични партии, които са основните виновници ДПС да е фактор и да влияе върху всички процеси.

Има политици, които говорят за демокрация и върховенство на закона, а какво правят в задкулисието, попита той.

Според Исмаилов целта на ДПС е официално да влязат през парадния вход.

"Понеже през годините ДПС стана токсична, всички партии ползват ДПС, но не искат с нея да се женят. ГЕРБ винаги са управлявали с ДПС. Но този път Пеевски и Борисов ще трябва да подпишат, защото Пеевски иска официално. Само че има един проблем – който управлява с ГЕРБ, после го няма на политическата сцена", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!