Орешарски и Чобанов избегнаха медиите на влизане в президенството

OFFNews 29 юни 2014 в 14:04 10772 14

Пламен Орешарски

Министър-председателят Пламен Орешарски заобиколи умишлено медиите на влизане в президентството, където в 14 ч. днес ще започнат консултациите за спешните задачи пред властта преди нейната оставка.

Пред Президентството в момента има полиция, охрана на НСО, журналисти и няколко протестиращи. Автомобилът на премиера спря максимално близо до вратите на президентството и Орешарски влезе директно. Същото направи и финансовият министър Петър Чобанов.

Нито премиерът, нито финансовият министър са заставали пред медиите, откакто стана ясно, че срещу Първа инвестиционна банка има умишлена атака. В петък на журналистическите въпроси отговори вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев, който се яви в парламента. Вчера Чобанов изпрати изявление до медиите, в което осъди поведението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който многократно заяви, че заради ситуацията около банките Чобанов и Орешарски трябва да подадат оставка.

По-рано в президентството влезе лидерът на БСП Сергей Станишев. Той направи особена заявка, като намекна, че очаква не политическата съдба на страната да е основна тема на предстоящите консултации, а темата за банките.

Попитан дали трябва да има широка коалиция или служебно правителство, той отговори:

"Това за мен не е тема на днешната дискусия, защото най-важното е да се гарантира на гражданите, фирмите да бъдат спокойни, да работят."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews