Октай Енимехмедов: Ако правителството не подаде оставка, нищо добро не чака България

OFFNews 25 юни 2014 в 12:14 3150 4

Ако това правителство още днес не си подаде оставката, то най – вероятно нищо добро не чака България. 

Това каза пред журналисти подсъдимият за атентата срещу Ахмед Доган Октай Енимехмедов. Днес Софийският апелативен съд отказа да измени мярката му за неотклонение от домашен арест в по-лека. През февруари Софийският градски съд осъди Енимехмедов на 3 години и 6 месеца затвор. Той беше признат за виновен по обвинението за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. През март Софийският градски съд пусна Енимехмедов под домашен арест.

След като съдът отказа да му наложи по-лека мярка за неотклонение, пред журналисти Енимехмедов направи политически коментари. Той обяви и намеренията си за влизане в политиката като независим депутат в следващия парламент. 

Според него, ако правителството не подаде оставка, страната ще продължава да бъде в изолация. "Когато хората се оплакват от това какви са управляващите, по – скоро трябва да обърнат внимание на себе си, защото какъвто е народът, такива са и управляващите", обясни Октай.

След като чу определението на САС Октай Енимехмедов каза, че не е важно дали е разочарован, важното според него е това, че "в продължение на години ДПС разделяше гражданите на наши и ваши и че България е прекалено малка, за да бъде разделяна". Той каза, че това е нещо, което му тежи от вътре от години и полага усилия в тази насока – народът да се обединява. Едно от нещата, които трябвало да се случат, било именно - това със "Сокола". 

"Той за пореден път за една година доказа политиката, която води, до какво води тя в крайна сметка и се надявам държавата да се изправи на крака, да ги хване тези хора за ушите и да ги вкара в съда. Мястото на тези хора е в затвора", каза Октай.

На въпрос за твърденията, че опитът за сплашване е променил Доган, Октай каза, че се надява "възможно най-скоро г-н Доган да излезе от своя дълбок философски сън, в който е изпаднал в продължение на една година, в която държавата и целият народ страда". След това посочи, че за случващото се днес цената ще я платим ние. "Ако това правителство още днес не си подаде оставката, то най – вероятно нищо добро не чака България", каза Октай, цитиран от БГНЕС.

Той смята, че отговорите на повечето въпроси, които задават журналистите "че всъщност са в главата на г-н Доган". Според Октай почетният лидер на ДПС не излиза от сараите, защото го е страх. "Може би го е страх от вътрешнопартиен преврат в ДПС. Ние младите вече си отворихме очите", каза той.

Колкото до това дали е бил сам в решението си и действията си в началото на миналата година, когато застана с пистолет до Ахмед Доган, Октай Енимехмедов каза: "Сам съм, други няма".

Това не е първото политически ангажирано изказване на Енимехмедов. На 21 октомври 2013 година по време на съдебно заседание той се обърна към председателя на ДПС Лютви Местан с искане за оставка. "Вашето правителство е надвиснало като черен облак над страната. Вие трябва да подадете оставка, за да изгрее слънце над България", каза Октай. 

Местан беше призован в съда като свидетел на нападението срещу Доган. Той отказа всякакъв коментар по изказването и заяви, че няма да води диалог с криминално проявен човек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика