Обвиниха кмета Ценко Чоков в документно престъпление

OFFNews 02 март 2016 в 16:05 3650 1

Ценко Чоков
Ценко Чоков

Районната прокуратура в Бяла Слатина е внесла в съда обвинителен акт срещу кмета на село Галиче Ценко Чоков за документно престъпление, съобщи пресслужбата на главния прокурор Сотир Цацаров. 

В качеството му на длъжностно лице Чоков заверил пълномощно без упълномощителката да е присъствала в кабинета му. Вместо това, друга жена имитирала подписа й. Накрая, с това пълномощно земите на упълномощителката станали собственост на Чоков срещу 6000 лева.

На разпит кметът не се признал за виновен и твърдял, че жената се е подписала лично в негово присъствие и е изписала имената си върху документите, въпреки че свидетелите твърдят обратното, а експертиза показала, че подписът е преправен.

Прокуратурата откри и че кметът е регистрирал адресно 121 души, без да представят всички документи, които се изискват по закон. В регистъра, който трябва да води за нотариални заверки, пък липсвали 159 преписа от заверени пълномощни. За това Чоков ще бъде глобен.

На 8 февруари Районната прокуратура в Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт срещу Мартин Чоков, по-малкия син на Ценко Чоков. 18-годишният Мартин бе обвинен за причиняване на лека телесна повреда на 19-годишния Радослав Илиев от същото село. Според прокуратурата престъплението е извършено по хулигански и расистки подбуди. Мартин бе задържан с постановление на прокуратурата, но в крайна сметка съдът го пусна под парична гаранция в размер на 2000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!