Областният председател на ''Да, България'' в Пазарджик напуска партията

OFFNews 11 септември 2023 в 12:43 1972 3

 Николай Янев

Снимка FB/ Николай Янев

Николай Янев, бивш областен председател на „Да, България“ в Пазарджик

Председателят на местната организация на "Да, България" в Пазарджик Николай Янев напуска партията.

Решението си той обяви в социалните мрежи в петък, непосредствено след Националния съвет, по време на който бе утвърдено решението на партията за явяване на предстоящите местни избори.

"От днес вече не съм председател на МО Да, България - Пазарджик и член на ПП “Движение Да, България” част от “Демократична България", написа той и разясни, че причината е "разминаване в принципите".

Пред „Хоризонт" Янев разказа още, че по места комуникацията с ПП е затруднена и екипите трудно работят:

"Компромисите, които се правят, вече засягат и принципите, с които аз се включих в политиката и в "Да, България". Не се случва това, което декларирахме в самото начало. Доколкото имам информация, и част от колегите имат желание да напуснат. При всички положения има напрежение относно коалицията с ПП и съответно управляващата коалиция с ГЕРБ. Начинът, по който се доминира от ПП, е без каквато и да е почва".

Ден преди поста на Янев във Фейсбук ДБ реши да се яви почти в коалиция с "Продължаваме промяната" на предстоящите избори. Изключение има само за Бургас, където двете кандидатури - Константин Бачийски (подкрепен от ПП) и Димитър Найденов (ДБ), ще бъдат издигнати с инициативни комитети. Напрежение имаше и при излъчването на номинации в други областни градове - във Видин например ПП държеше на номинацията на отцепника от ИТН Иво Атанасов и не подкрепи кандидатът на ДБ - Любен Иванов. В Русе и Пловдив заради натиск от ПП също не бяха издигнати харесвани кандидати като Иван Белчев и Манол Пейков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

12.09 2023 в 14:14

Кой е Предстой? Римски пълководец?

585

2

Stoyancho

12.09 2023 в 14:09

Разпада предстой с пълна сила

1017

1

IvoIvo

12.09 2023 в 10:54

Ще следват още...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки