"Нормално е като опозиция да имаме диалог с ГЕРБ, не търсете под вола теле"

OFFNews 11 юли 2015 в 14:49 3756 12

"ГЕРБ е основният субект на властта, а ДПС е една от основните опозиционни партии. Диалогът между ДПС и премиера, като председател на ГЕРБ, е по оста власт - опозиция", заяви Лютви Местан, цитиран от "Фокус".

Той добави, че във въпросния диалог не е редно да се търсят други политически знаци, като например за прекрояване на властта или за бъдещи коалиции.

„В същото това време съществува и разбирането, че в една нормална демокрация между властта и опозицията не следва да има непреодолими Берлински стени. Властта и опозицията трябва да бъдат в диалог, особено по тези въпроси, които засягат националния интерес, или по теми със значим обществен интерес”, каза Местан.

Той смята, че е нормално общини със смесено население и слаба социално-икономическа среда като Момчилград да представляват сериозен интерес за политиците.

"В този смисъл е съвсем нормално вчера премиерът и председателят на една от основните опозиционни партии да прережат заедно лентата на един много важен за Момчилград обект – градското пречиствателно съоръжение", изтъкна политикът.

Според него силата на една партия, каквато е ДПС, се измерва и в това тя да бъде доблестна да признае положителните стъпки на политическите си опоненти.

"Затова ДПС не може да не признае фактът, че премиерът Бойко Борисов е откликнал на молбата на няколко техни кметове за ключово важни инфраструктурни проекти, с което се свързва развитието на тези общини", добави лидерът на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews