Нинова за АБВ: Край на безпринципните коалиции 3:5:8

OFFNews 24 август 2016 в 09:50 6266 3

Тръгваме с хората, зад генерал Радев и край на договорките. 

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по бТВ. Тя обясни, че в продължение на месец и половина БСП е положила усилия да създаде коалиция между леви партии за постигане на основната цел – промяна на управлението на България. Лидерът на левицата подчерта, че през това време БСП е била подложена и на удари от евентуалните си партньори. „Издигнахме най-добрия кандидат за целта, която си поставихме, и след това влязохме в режим на обяснения чия кандидатурата е, на БСП или на АБВ”, подчерта Нинова. По думите й АБВ е подхранвала тези съмнения. Тя обясни, че БСП е влязла в преговорите с АБВ защото това е показало партийното допитване и ръководството се е съобразило с него.

Лидерът на БСП подчерта обаче, че БСП за 3 месеца е вдигнала поккрепата си с 5% и в момента зад нея стоят 17% от българските граждани, а зад АБВ – 1,7%. 

„Трябва да се уважаваме, но водещата сила в тези разговори е БСП”, каза тя.

Нинова обясни, че по време на разговорите е било заявено, че бъдещата коалиция ще е само за президентските избори и няма да прераства в такава за парламентарните, а в противовес АБВ са обяснявали, че това е стратегическо партньорство за напред. „И влязохме в обяснителен режим и изтърпяхме всичко. Разделителната линия обаче дойде със споразумението за коалиция”, категорична бе председателят на БСП.

Слагаме край на модела 3-5-8. Каквото се каже в политиката, трябва да се прави
Нинова обясни, че в споразумението на АБВ се казва, че двете партии са в коалиция, но всяка от тях запазва правото си да си сключва самостоятелни споразумения с други партии без да се съобразяват с коалиционния си партньор. Тя попита какво точно да обясни БСП на хората в общините, в които предстои да се проведат местни избори на 02.10.2016г. и има коалиции между АБВ, РБ и ГЕРБ срещу БСП.

„На 02.10.2016 г. ще имате за опонент ГЕРБ и АБВ заедно срещу вас, а на 06.11.2016 г. ще се съберете с АБВ срещу ГЕРБ. Това ли да им кажем?”, попита още тя.

По думите й със споразумението, предложено от АБВ, ИБ на БСП слага край на правеното политика на принципа 3-5-8 и отваря БСП за нов тип. 3:5:8 бе формулата, по която бе създадено правителството на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев. Тогава трима министри бяха от ДПС, 5 от НДСВ и 8 от БСП. По същото време президент бе настоящият лидер на АБВ Георги Първанов. 

„Безпринципно правене на коалиции, само за да участваш във властта доведе до това хората да се отвращават от политическата система. Искаме да има принципи в политиката и каквото се каже, това да се прави. Издигаме кандидат, който е олицетворение на това наше желание за промяна в политиката в България и тя да бъде открита и честна към хората”, обясни Нинова. Тя коментира, че кандидатът на БСП е човек, който никога не е участвал в партии и не е съсипвал държавата, а е защитавал националния интерес и е пазил националната сигурност. „След него в тази седмица тръгват десетки хора от цялата страна”, категорична бе лидерът на БСП.

Нинова обясни, че вчера ген. Радев е заявил своето съгласие да е кандидат на БСП с инициативен комитет на хора от цялата страна. По думите й само за 4 дни в страната има създадени десетки инициативни комитети, които да го подкрепят. „Тези които искат да ни подкрепят в голямата ни цел да променим политиката чрез достоен кандидат за президент са добре дошли”, каза още лидерът на левицата. Тя обясни, че Радев е имал номинации в над 20 общински структури. Нинова припомни, че при първата му оставка, БСП е имала своята силна позиция, защото когато националният ни интерес е бил против това България да си заплаща, за да и се охранява небето, когато са спрени ремонтите на руските самолети, именно той е казал: „Не”!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13207

3

Shoshon

24.08 2016 в 11:55

ОФ тази ненормална партийка.Днес се радваме на управление на престъпници, мутри, физкултурници и др. такива единствено и само защото БСП, АБВ и подобия на леви, не могат да предложат ниакаква нормално алтернатива. Лелката е бита карта.

17439

2

мнение от IP

24.08 2016 в 11:09

Най-гнусното в цялата работа е, че се възползват от един професионален военен за да бършат....си и да омайват своите избиратели. Защото дори те усещат, какво е БСП и точно затова искат коалиция с други партии, опитващи се да се измъкнат от скута на столетницата.А за ген. Радев може да се каже, че който каквото сам си направи, никой не може да му го направи.

14057

1

morkoff

24.08 2016 в 10:45

Нинова припомни, че при първата му оставка, БСП е имала своята силна позиция, защото когато националният ни интерес е бил против това България да си заплаща, за да и се охранява небето, когато са спрени ремонтите на руските самолети, именно той е казал: „Не”!

Ако трябва да бъдем точни, каза НЕ, ама ДА. И ако не беше водил политически преговори за президентска кандидатура докато е на служба, все още отговора му щеше да е ДА.

Да припомним на Нинова, че националния интерес се дефинира от управлщващите политици. Военните са там и им се плаща за да ги изпълняват.

Радев ще загуби заради непочтенните си заигравки с партии и всеяден морал за лични облаги което отвращава хората.
 
X

Да помогнем на украинските деца!