Нинова: Политическа вакханалия! ГЕРБ и ПП преговарят за правителство

OFFNews 13 ноември 2022 в 12:57 4494 7

Нинова

Снимка БГНЕС Архив

Корнелия Нинова.

ГЕРБ и Продължаваме промяната преговарят за съставяне на правителство като първи и втори мандатоносител. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред бТВ.

„Някак си всички изригнаха щастливо, че партиите си говорят. Да видим какво си говорят. Едните съдят другите за газа и за корупцията. Другите съдят вторите за корупция. Взаимни обвинения. Борисов надмина себе си в стила си сутрин да казва: „Ще правим с първия мандат мнозинство“, на обяд да казва: „Ще подкрепим ПП с втория“, вечерта да казва: „Експертно правителство с третия, на който председателите на комисии да са министри“. Това е абсурд и загуба на ценно политическо време“, каза председателката на червената Столетница.

Според нея това, което виждаме напоследък, е политическа вакханалия.

„Президентът даде достатъчно време за консултации между партиите, забави връчването на мандатите, уж за да се случат преговори за правителство. В този период текат три сценария. Първият, тази имитация на преговори. Вторият, обърнете внимание на решенията, които взе Народното събрание в тези мътни води. Третият, бюджетът и парите на хората за зимата са блокирани“, заяви Нинова.

Соцлидерката изброи и спорните решения, които са гласувани от новия парламент и „които едва ли биха минали, ако има редовен кабинет“ –
самолетите, инвестиционният проект за новите F-16, влизането в еврозоната и оръжията за Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

7

Diogen

13.11 2022 в 23:33

Щом БСП не участва в някаква политическа комбинация, червенотиквеничковчетата бият тревога, че ги избутват от софрата. Дай Боже най накрая да извадят тези паразити веднъж от играта.

2070

6

НЕМА ТАКЪФ

13.11 2022 в 15:01

КОРНЕЛКА СЕ ЧУДИ , КЪМ КОГО ДА СЕ ЛЕПНЕ ! НАЙ -ЛЕСНО Е , КЪМ ДЪНОТО ! И НАЙ - БЛИЗО !

5827

5

pisnamiotmutri

13.11 2022 в 14:21

ПП търсят подкрепа за 16 точки много от които не са удобни на ГЕРБ. Калинка Корни сега играе ролята на ИНТ и прави внушения за да удря по ПП. Малко са неудобните на ДПС и Русия партии. Сякаш само ДБ и ПП и калинките и медиите работят усилено. Разбирам ги - на война като на война. От мухата лесно става слон с такъв матрял.

3767

1

Име на профила

13.11 2022 в 13:02

Пък аз се чудя с това силно лидерство дали ще прескочите 4% зимата :-)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки