Нинова опроверга Борисов: Знам, че сте лъжец, но че сте толкова голям не съм вярвала

OFFNews 06 юни 2023 в 18:01 4833 0

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Корнелия Нинова

"Не, лъжа е" - с тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова опроверга бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че са били договорени министрите с първия мандат.

"Господин Борисов, знам, че сте лъжец, поне от седем години го знам, но че сте толкова голям не съм вярвала", коментира тя пред журналисти в парламента.

След като бе избран съставът на редовното правителство Борисов заяви, че е слушал колегите (по време на дебатите), но не е искал "да се кара допълнително с тях", защото до вчера са се наричали партньори.

"Ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат. Примерно Гроздан Караджов щеше да е министър на транспорта. Бяха договорени дори министрите, да не си отварям повече устата", каза още той.

Нинова от своя страна уточни, че когато са водели разговори за правителство, изобщо не е ставало дума за главния прокурор Иван Гешев.

Тя коментира, че Христо Иванов се е върнал в политиката, "акостирайки с една лодка на Росенец да се бие там с НСО пред дома на Доган (почетния председател на ДПС Ахмед Доган)".

"Вчера и днес се прегръща с Делян Пеевски за конституционна реформа. "Продължаваме промяната" – създадени, за да се борят с модела ГЕРБ, сега си пазят гръб в гръб Кирил Петков и Бойко Борисов имунитетите", каза още тя.

Тя е категорична, че новото правителство няма сто дни толеранс, защото кризи са се натрупали.

"Не може другата седмица да внесат бюджет, в който замразяват доходите на хората, замразяват социалните плащания при този ръст на цените и при тази инфлация, и ние да чакаме да изтече стотния ден, за да им кажем, че така няма да стане", добави Нинова.

Лидерът на БСП коментира и поискания от Гешев имунитет на съпредседателя на ПП Кирил Петков с думите: "Да си дадат имунитета, нали са мъжкари".

"Ако твърденията им, че са невинни са верни, да ги дадат, прокуратурата не издава присъди. Има съд накрая, той ще каже дали са невинни или не", посочи Нинова.

Според нея е очевидно, че се крият зад имунитетите си.

"Аз бих предложила на Христо Иванов, защото чух, че ще ни покани на някакви разговори за Конституция, в тези промени да махнем депутатския имунитет".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews