Нинова кани Мая Манолова, Татяна Дончева и Георги Първанов да се върнат в БСП

OFFNews 28 ноември 2022 в 13:20 4752 6

Нинова

Снимка БГНЕС/архив

Ново ляво обединение притесни Нинова

Ново ляво обединение, в което се включват АБВ на президента Георги Първанов и Румен Петков, "Изправи се БГ"на Мая Манолова, "Движение 21" на Татяна Дончева, "Българска прогресивна линия" на Красимир Янков, "Нормална държава" на Георги Кадиев и МИР на Симеон Славчев, както и членове на БСП от "9 декември", притесни лидера на партията Корнелия Нинова.

Върнете се в БСП, подновете членството си, за да можем заедно да търсим обединение вляво, призова тя напусналите партията през годините. За новото обединение преди дни съобщи Костадин Паскалев, който бе категоричен, че няма да напуска партията, а новото ляво обединение има подкрепа сред много структури в страната. 

Обръщението ни е към партиите, които са напуснали БСП през годините. Тези, които са изключени, е заради наказание на партийните органи - когато то изтече, те ще се върнат, обясни Нинова. 

БСП подава ръка на Мая Манолова, Татяна Дончева, Красимир Янков, Георги Кадиев, Георги Първанов. Всички тези наши бивши другари са напуснали БСП при Сергей Станишев и Михаил Миков, уточни Нинова. 

"Ние, като ново ръководство, от 2016 година насам положихме усилия да върнем тези наши другари към общата лява политика. С АБВ бяхме в обща коалиция и имаха свой депутат в миналия парламент, с Татяна Дончева направихме опит за коалиция, докато не стигнахме до нейното условие да си променим името на партията и да станем БСП-21, неизпълнимо условие. За Мая Манолова работихме за кмет, цялата софийска организация. Тя ни напусна, след като не спечели изборите за кмет. Георги Кадиев беше наш депутат в миналия парламент, т. е. ние положихме всички усилия да съберем тези субекти, които в годините са напуснали БСП, откъснали са БСП, за да бъде отново заедно и силни", заяви Нинова.

"БСП никога не е спирала опитите и процесите да търси обединение вляво. Стигали сме дори до коалиция от 26 партии преди година и половина. За нас тази тема е много важна. Всеки опит за обединение вляво си заслужава, но е важно върху какво стъпва", заяви Нинова. 

Нинова припомни за подобно решение на Националния съвет на БСП през 2016 г., което медиите са нарекли „амнистия в БСП”: „Това решение е в сила. Каним всички напуснали БСП да си възобновят членството. Обръщаме съм към организациите на БСП по места: отворете врати, приемете тези наши другари обратно, ако искат да се върнат в БСП.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

6

IvoIvo

20.07 2023 в 14:17

Отчаяна е милата

1029

5

Лабел

28.11 2022 в 19:47

На какво стъпва лявото обединение?! На всеобщата непоносимост към СДС ликвидаторката на лявото Корнелия Нинова. Да бягат надалеч!

2070

4

НЕМА ТАКЪФ

28.11 2022 в 14:52

И КОЯ ОТ ТРИТЕ " КАКИ " ЩЕ БЪДЕ " МАДАМ " НА БАРДАКА ?

2550

2

alfakentavur

28.11 2022 в 14:36

Манолова и Дончева да поканят Нинова да напусне БСП.
Баси, написах три имена на другарки, без да напиша "другарко". Отивам да се срамувам в ъгъла!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика