Нинова анатемоса съветниците си в СОС, вече представляват само себе си

След Възраждане, и столетницата остава без група в Столичния общински съвет

OFFNews 09 февруари 2024 в 14:37 4017 3

Съветниците от БСП-София

Снимка Архив

Изпълнителното бюро на БСП начело с лидера Корнелия Нинова сe разправи със съветниците на партията в Столичния общински съвет. Те вече представляват само себе си, не партията, обявиха от "Позитано" 20. 

Ръководството на БСП категорично се разграничава от действията на общинските съветници, сваля политическо доверие от тях, те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС, е решило ИБ. 

⁠На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания, пишат още от БСП.

До решението се стигна, след като общинските съветници не изпълниха решение 134 от 20.01.2024 г. на Националния съвет на БСП, което гласи: „Градският съвет на БСП да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет. Общинските съветници от „БСП за България" в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова“. 

Всички общински съветници от нашата група, които подкрепихме избора за временен председател на СОС, изпълнихме решение на висшия ни партиен орган - Градския съвет - от сряда вечерта, заявиха още преди решението на Нинова да бъде съобщено официално съветниците от БСП-София. Подкрепа за избор на временен председател на Столичния общински съвет вчера дадоха председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, неговият заместник Иван Пешев, Николай Велчев, Иван Виделов, Станислав Младенов, Еньо Савов. Решението подкрепи и представителят на коалиционния партньор Коалиция "Левицата!" Войслав Тодоров, уточняват от БСП-София. 

Изборът на председател на СОС доведе и до разпадането на групата на "Възраждане" в СОС още вчера. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

09.02 2024 в 21:31

хахахаха , Корни, Хаха

705

2

Kalki

09.02 2024 в 18:56

И БСП като копейкини - ако ще София да загине, те ще си дърпат чергата към себе си. Жалки мижитурки.

135

1

Far Rider

09.02 2024 в 17:21

Браво! Явно продължават в стила: нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки