НДСВ се регистрират сами за изборите

Бареков да оправи първо своя двор, съветва го Антония Първанова

Нели Чолашка 19 август 2014 в 10:05 3718 5

Антония Първанова, лидер на НДСВ.

НДСВ днес ще се регистрира в ЦИК за предстоящите парламентарни избори самостоятелно, обяви за OFFNews лидерът на партията Антония Първанова. Тя потвърди това и днес в интервю за БНТ.

Няма да ни е лесно, но продължаваме да търсим партньори в и извън парламента за свикването на Велико народно събрание, уточни Първанова.

На 14 август тя съобщи, че има вероятност да се коалира с България без цензура (ББЦ) на Николай Бареков, но в неделя - 17 август, би отбой.

В отговор на това Бареков обяви, че НДСВ ще умре, ако не се влее в "големия центристки патриотичен блок, воден от "България без цензура".

"Бареков първо да оправи своя двора, а после да се занимава с НДСВ", посъветва го Антония Първанова.

Не Бареков, а НДСВ е инициатор за създаване на сериозен центристки блок, напомни тя.

По думите й това е поредната идея на НДСВ, която не просто се приема, а се присвоява от ББЦ.

Разривът в отношенията между двете партии Първанова обясни с разминаване в основни идеи, които са в полза на гражданите. В ББЦ водещи са властовите амбиции, твърди лидерът на НДСВ.

Тя уточни, че партията е водила разговори с много политически формации за евентуална центристка коалиция - с "Зелените", със земеделци, с неправителствени организации, със социалдемократи в центъра и в център-дясно, с АБВ и др.

Нормално било, след като и ББЦ се заявява в центъра, да се водят разговори и с тях, макар че в Европейския парламент те са в семейството на Консерваторите.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!