Натискът върху Коцев идва и от най-високите етажи на прокуратурата. Денков знае имената, ще подаде сигнал

Използвахме Пеевски, за да осъществим нашите цели, каза премиерът в оставка

Ружа Райчева 07 април 2024 в 10:18 4975 3

Николай Денков

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Николай Денков

Натискът върху Коцев идва от Калин Стоянов и най-високите етажи на прокуратурата. Знам им имената и ще подам сигнал, заяви пред БНР премиерът в оставка Николай Денков.

Той заяви, че днес главният секретар на Министерството на вътрешните работи (МВР) Живко Коцев е трябвало да има участие по bTV, но заради инструкции от пресцентъра е отказал в последния момент. "Моята информация е, че не му е било разрешено", каза Денков. 

"Основната атака срещу Живко Коцев е, че познава Стефан Димитров. Калин Стоянов също го познава, но се поставя в негативен контекст само това, че Коцев познава Димитров. Призовавам разследващите да проверят и Калин Стоянов", заяви той.

По думите му няма доказателства за това, че досегашната шефка на Агенция "Митници" е участвала в организирана престъпна група. "Твърди се, че участващите в ОПГ трябва да имат лични облаги. Не съм чул доказателство, че Петя Банкова има такава", каза премиерът. 

Николай Денков разказа, че Живко Коцев е подал сигнал пред него и президента за натиск, оказван му от МВР и прокуратурата:

"Когато Коцев дойде при мен, той докладва за натиска над него. Знам кои са хората, но нямам право да кажа кои са без негово разрешение. Мога да напиша доклад и по съответния ред да изпратя сигнал, защото може и да става дума за престъпление. Върху него със сигурност е осъществетвен натиск от министъра (б.а. - Калин Стоянов), както и от най-високопоставени лица в прокуратурата."

Николай Денков коментира това, че Георги Гвоздейков бе изключен от "Продължаваме промяната", защото не се е консултирал с ръководството преди да приеме да стане служебен министър на транспорта в кабинета "Главчев": 

"Има точка в устава, според която без съгласие на контролните органи той няма прави да заема публични длъжности. А той няма такова разрешение."

Николай Денков заяви, че докато ПП-ДБ и ГЕРБ са управлявали заедно по време на срещите с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов неизменно е бил председателят на ДПС Делян Пеевски:

"Той говореше повече от Борисов. Това не е опит за пришиване на Пеевски към Борисов, а това съм го видял с очите си. (...) ГЕРБ, под ръководството на ДПС, се отдръпна от посоката, в която тръгнахме при сформирането на това правителство."

Ние използвахме Пеевски, за да осъществим нашите цели, каза още премиерът в оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

07.04 2024 в 12:56

а платил ло е данък върху часовника подарък?

4038

2

Moirae

07.04 2024 в 11:11

Кога машината на бившето БКП работи в синхрон и е най-активна? Когато им се настъпят съкровените интереси и на избори, между две правителства. Виждаме ги как реагират бурно след Меморандума за налагане на институционалност и след падението на треперещата Габриел.

75

1

230 млрд баксов

07.04 2024 в 10:45

Прасето е истинският председател на герб.
Бойко е само кукличка за показване по телевизора.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки