Наливаме още 4.5 млн. лв. покрай оградата с Турция

OFFNews 09 септември 2015 в 13:20 3873 0

Наливаме още 4.5 млн. лв. покрай оградата с Турция

Снимка Министерство на отбраната

Правителството ще налее още 4.5 млн. лв. към общини, свързани със строежа на оградата по границата ни с Турция. 

До момента оградата глътна около 10 млн. лв., а по изчисления на правителството за цялостното ѝ изграждане ще трябва да бъдат платени около 90 млн. лв. 

С решение от днес правителството задели 4.5 млн. лв. за разплащането на неотложни разходи на областните администрации. Парите са предвидени в бюджета на МС за разходи за проектиране, авторски надзор и инвеститорски контрол за изграждане на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница.

В началото на годината парламентът разреши на правителството да строи границата без провеждане на обществени поръчки. Предложението дойде от ГЕРБ, а против него гласуваха единствено от ДПС. 

Днес правителството отпусна още близо 3 млн. лв. на общини за строителни дейности. Към бюджета на община Момчилград са предвидени 1 млн. лв. за извършване на допълнителни видове строително-монтажни работи за въвеждане в експлоатация на обекти по проект за подобряване на центровете за спорт и свободно време в общината.

На община Бургас са предоставени 1 млн. лв. за доизграждане на надлез над товарната жп гара с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“ – основен транспортно-комуникационен пътен възел в национален мащаб.

Общините Медковец, Ковачевци, Куклен и Долна баня получават допълнително 938 хил. лева за реализирането на проекти, свързани с ремонт и подобряване на общинската улична, пътна и социална инфраструктура.

______

Кабинетът "Орешарски" изгради 30 км. ограда от село Лесово до село Крайново. Строителството й беше съпроводено от скандали покрай избора на изпълнител. Проектът, който беше изготвен от експерти в МВР, беше предаден за изпълнение на Министерството на отбраната и от първоначално предвидените около 6 млн. лв. цената достигна почти 10 млн. лв. Заради съмнения в провеждането на процедурите по избор на доставчици на материали за оградата, Военното министерство направи проверка, при която не бяха открити виновни, въпреки че стана ясно, че договарянето на материали е станало без търг. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки