Надежда Йорданова: Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите трябва да продължат

ПП и ДБ трябва да сме заедно на изборите, в тези трудни времена не можем да делим избирателите, каза още тя

OFFNews 14 април 2024 в 12:25 2659 4

Надежда Йорданов

Снимка БГНЕС/архив

Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите в службите и в съдебната система трябва да продължат. 

Това заяви пред БНР Надежда Йорданова, заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ и бивш министър на правосъдието.

По думите ѝ има "едно размахване на компромати и изтичане на информация, без да знаем къде е истината", но това не е усилие за обективно, бързо и всестранно разследване, а "компроматна бухалка":

"Опасявам се, че този случай ще бъде забравен някъде, след като постигне своята компроматна цел. ... Ще продължа да настоявам фактите да бъдат установени - такива, каквито са", каза още Йорданова. 

"Наш дълг е да предлагаме решения на хората и да ги убеждаваме, че можем да вземем живота си в ръце и да го направляваме. Че държавата може да бъде майка, вместо да е бухалка", допълни тя. 

Виждаме яростна съпротива срещу реформите, подчерта Надежда Йорданова.

Тя призова служебното правителство: "Каквито и кадрови решения да вземат, да са само на база професионализъм, а не партийни пристрастия или желания за чистки. Виждам някакъв опит за реваншизъм". 

"Това, че транспортният министър Георги Гвоздейков беше назначен за координатор на подготовката за изборите, ме изненада, защото министърът на транспорта няма нито една функционална компетентност, когато става дума за организацията и провеждането на изборите. Това показва, че служебното правителство не удържа на изкушението да се включва в политически игри. Това не е изолирано поведение, защото и предходните няколко служебни кабинета се включиха в политическите игри", коментира Йорданова.

ПП и ДБ трябва да сме заедно на предстоящите избори, защото в тези трудни времена не можем да делим избирателите, заяви Йорданова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-10000

4

Надежда вие от къде " падате " , че сте толкова учудени . Тръгвате с Борисов и Пеевски да правите реформи и очаквате да станат . Тези реформи се правят когато избирателите ви дадат мандат за това , а не с 35 депутати!

4038

3

Moirae

14.04 2024 в 13:55

То друго не стана ясно, от това което сътвориха Пеевски и Борисов през последните седмици. Не може да има нормален в една държава управлявана с мутренски похвати. Позволиха си да принизят общественият договор и дебат до кална баня за своя лична облага. За да си дадат равен старт с Промяната и онази енергия на яд и непоносимост, която ги изпревари през 2020 г.

22548

2

dolivo

14.04 2024 в 13:55

Какво се изненадват, че структурите на Герб се мотивират от лоялност, като самите и техните са така.

Това с кой какво можел е второстепенно винаги, колкото и да не ни харесва.

Държава като корпорация бихме искали, но накрая се управлява като мафия, секи си пази гъза с лоялен човек, вместо със специалист.

12000

1

elvaquero

14.04 2024 в 13:28

Хващайте се за ръчичка и заминавайте в небитието при ндсв и другите лъжливи и безполезни отрепки.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки