МВР работи по сигнал за купуване на гласове в София

OFFNews 23 август 2014 в 10:57 1748 3

"Вече е подаден и първият сигнал за търговия на гласове в София, по който се работи", обяви служебният вътрешен министър Йордан Бакалов пред Нова телевизия.

Той обаче отказа обаче да даде повече подробности, защото "няма как да си свали картите два месеца преди изборите”.

"Най-важната ми задача е да гарантирам провеждането на честни избори. След тях ще се види за коя партия става въпрос”, уточни министърът. 

Той очаква помощ от политическите сили за провеждането на честни избори и най-вече те да не упражняват подобна практика.

"Имах разговори с някои от тях, които ми гарантираха, че са забранили на техните структури да извършват тази дейност. Предупредих ги, че няма да бъде правен никакъв компромис”, обяви Бакалов.

На въпрос дали протестът "ДАНСwithme" е бил финансиран, той обясни, че при него подобен сигнал не е идвал и няма информация МВР да събира данни за това дали протестът е платен.

Вътрешният министър коментира и темата за опасването на границата ни с Турция с ограда, която да спре вълната от бежанци у нас. Служебният премиер Георги Близнашки обяви преди дни, че се подготвя изграждане на телена ограда по цялата граница с Турция като мярка срещу нелегалните имигранти.

"За малкото време, в което съм на пост, има хванати шестима трафиканти на хора. Отделно виждате заразите и контрабандата. Говорим единствено за възпрепятстващо съоръжение с интегрирано наблюдение. Нека да правим разлика с ограда”, уточни служебният министър.

"В момента от страната има 715 полицая, които са на ротация и са на границата, а не по селата. И тогава, когато ме попитат защо в дадено село се е случило нещо на баба Мария, например, тогава бих ги пратил при някой друг да отговори защо тези 715 човека са на границата”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews