Много искам да кажа дали изтеклият протокол за мой разпит е истински, обяви Йоловски

"Информационно обслужване купува лаптопите или настолните компютри с до 15% по-евтино от Министерство на финансите"

OFFNews 14 април 2024 в 10:53 4868 5

Александър Йоловски

Снимка БГНЕС/архив

Много искам да дам пряк отговор. Има следствена тайна и аз нито мога да потвърдя, но нито мога и да отрека, че това е истински протокол. 

Така отговори доскорошният министър на електронно управление Александър Йоловски по повод появилия се на 10 април в сайта "Гласове" протокол от негов разпит от 29 октомври миналата година. 

В разпита Йоловски твърди, че е бил лично заплашван от Кирил Петков и Божидар Божанов от "Продължаваме промяната", които го притискали да избира конкретни фирми за обществени поръчки, докато бил начело на Министерството на електронното управление (МЕУ).

Днес Йоловски се появи в БНТ с охранител след дълго отсъствие от медиите. 

Той посочи, че това изтичане е изключително неприятно, защото има правила и процедури, които в крайна сметка трябва да се спазват. И изрази надежда разследването бързо да привърши. 

"Аз самият вече започвам да губя търпение да видя крайния резултат, защото има много неща, които трябва да станат публични", обясни Йоловски. 

От години се говори за прозрачност на управление. И това означава ние да знаем какво харчи държавата. Само, че ние не знаем Аз неведнъж съм казвал, че Информационно обслужване например купува лаптопите или настолните компютри с до 15% по-евтино от Министерство на финансите".

"Държавната поръчка от министерство на финансите доведе до 1000 лв. по-голям разход за всеки един лаптоп. И за красота, защото хората ще ме разберат, тогава държавата си беше купила геймърски лаптопи, на които се играят игри. Срещу това ли не мога да вдигна ръка и да кажа, че е порочна практика?", попита бившият министър на електронното управление.

Мога и го направих, каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

5

БотоксПутю

14.04 2024 в 19:54

"Аз бях в парламента. И му казах срещата да е на най-публичното място. Бяхме в кафене."

Видяхме какво става като си правиш срещата на най-публичното място. ПИК-аджийката се появи из невиделица и компрометира срещата.

1000

4

izbiratel99

14.04 2024 в 19:14

PaulPierce И без свидетели е ясно кой казва истината и кой шикалкави.

Каква работа има вицепремиер от ППДБ да вика действащ министър на разговор в бункер-сепаре в мазе под заведение със специални ключове? Да не би да е за да обсъждат официални държавни дела в името на обществения интерес? Защо не ги обсъждат в кабинета на министъра или в министерския съвет? Или депутат да вика министъра на разговор в офиса на частна фирма? Защо, мислиш, не излязоха да кажат "Абсурд, такива срещи не е имало"? а шикалкавят в стил "неоснователни внушения"? Да не би да е защото е имало и не смеят да са категорични, защото някой ще ги изобличи? Ако човек прочете и помисли малко - всичко е от ясно по-ясно. Включително е ясно, че съм бил тъп да гласувам за тях 3 пъти

1000

3

PaulPierce

14.04 2024 в 14:00

Явно гн Йоловски твърди нещо, другите твърдят друго и свидетели вероятно няма. Тоест пак се хвърлят някакви димки за заблуда на публиката

22548

2

dolivo

14.04 2024 в 12:51

това е най-тъпия аргумент, че били малко по-скъпи.

аз като купувам компютри за финансовия си отдел, внимавам за сигурност, съвместимост с програмите , достатъчно мощни, за в бъдеще да не ми се налага да ре-инвестирам следващите 3 години. А може скоро да се наложи ИИ модели локално да се търкалят за изследване на финансово данни.
По-добре в по мощни да се инвестира, туй не е терминал на банково гише, примерно.

туй човъркане за жълти стотинки, геймърски ли били и т.н. са предизборни простотии на активиран кадър в режим лайномет.

Занимавайте се с нещо друго моля.

135

1

Far Rider

14.04 2024 в 11:23

Зад думите на Йоловски прозираше истината: и тези са ксто другите, но се опитват да излъжат хората, че не са такива.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки