Министърът на отбраната: Няма да оттегля кандидатурата на Исмаилов, той е достоен човек

ОFFNews 19 ноември 2014 в 19:10 1880 3

Николай Ненчев

"Няма да оттегля кандидатурата на Исмаилов, той е и мое предложение. Нямам нито едно основание да оттегля кандидатурата на този достоен човек", заяви пред bTV министърът на отбраната Николай Ненчев по повод назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър.

Самият Орхан Исмаилов вече заяви готовност да се оттегли от поста, ако това пречи на подкрепата на кабинета, но не смятам, че това е необходимо. Смятам да се срещна с Валери Симеонов и да се опитам да го убедя, посочи Ненчев.

"Той е доцент, доктор, завършил е Военна академия, работил е в Комисията за защита на информацията, работил е в Комисията по разкриването на досиетата на Държавна сигурност, което ме кара да вярвам, че той вероятно е проверяван стотици пъти. И няма нито едно основание. Всичко, което виждам в пресата изглежда само като най-общо да кажа – клюки", коментира министър Ненчев. 

Министърът обясни още, че вече цяла седмица той не е получил никаква информация от която и да е служба, която да потвърждава "нещата, които се пишат в пресата". 

На въпрос дали е склонен да оттегли кандидатурата на Исмаилов, ако тя заплашва стабилността на правителството, министър Ненчев обяви, че не е склонен да прави подобни компромиси.

"Това е много опасно, защото не би следвало да оттеглим един заместник-министър заради името му. Няма нито едно друго основание", добави той.

Николай Ненчев каза, че изборът на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната е "изключително осъзнат" и не е било въпрос на коалиционно споразумение, а изборът е бил подкрепен и от Бойко Борисов.  

"Мисля, че той ще обедини РБ, защото и Лукарски, и Кънев го подкрепиха, добави Ненчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки