Местан: На срещата за КТБ не се е говорило за затваряне на банки

OFFNews 26 май 2017 в 10:48 4318 1

На срещата за КТБ на "Дондуков" 2 през 2014 г. не се е говорило за банкова ваканция. Не съм чул някой от ГЕРБ или БНБ да е предложил да се затворят всички банки.

Това обяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който присъства на заседанието като председател на ДПС, по Нова тв. По думите му версията за ваканция на банките е лъжа.  Вчера президентът на ПЕС Сергей Станишев, също участник в срещата, каза, че се е говорило за банкова ваканция. И той, и Местан днес дадоха съгласие стенограмата от разговора да бъде разсекретена. 

За позицията на АБВ ДОСТ да бъде забранена Местан обяви, че "не си струва да се коментира една маргинализирана партия, със затихваща функция". Можем да продължим списъка със заинтересованите партии – ДПС, БСП, ОП, но ние виждаме и дългата ръка на Решетников. Ние сме партия с огромна геополитическа тежест, бъркаме много сметки. Защото ще ви припомня, че Решетников изложи концепция за засилване на руското влияние в два етапа. Първият - спечелване на президентските избори, и втори – управление, което да извади България от НАТО и ЕС, заяви Местан.

Нормално е да бъдем заплаха за антинатовските и антиевропейски ориентираните партии, допълни той.

Лидерът на ДОСТ коментира и възпоменанието на майските протести от 1989 г., което се състоя в Джебел преди дни. Според него събитието е било опорочено от опонентите им ДПС.

ДПС загуби 200 000 избиратели, защото губи идеите си. И тогава естествено се прибягва към показването на мускули и използването на обидни квалификации. С носене на вода обаче една мелница не може да се върти – това се отнася до ДПС. Бих им препоръчал на ДПС да не улесняват нещата за ДОСТ. Защото с още няколко такива действия, няма да ми се налага да правя предизборна кампания.

Премиерът Борисов направи няколко сериозни политически грешки. Последната е свързана с вицепремиера Валери Симеонов, който ще отговаря за етническите и демографските въпроси. Това е тежък политически гаф, обясни Местан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика