Мария Габриел не отиде на заседанието на МС, Денков не ѝ се извини

Йорданка Веселинова 20 март 2024 в 10:26 7138 28

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

Мария Габриел и Бойко Борисов по време на извънреден брифинг рано тази сутрин

Вицепремиерът и потенциален бъдещ премиер Мария Габриел отказа да седне до премиера в оставка Денков и не отиде на заседанието на Министерски съвет тази сутрин.

По-рано днес на извънреден брифинг в Народното събрание, рамо до рамо с партийния лидер Бойко Борисов, Габриел поиска извинения за вчерашните епитети, отправени от страна на ПП-ДБ. На свой ред Борисов заяви, че не изключва подновяване на преговорите, но ако Мария Габриел получи "едно голямо извинявай".

Извинение нямаше. Заседанието на правителството започна, както винаги, като Николай Денков дори бе по-лаконичен от обикновено.

"За управлението на една държава значение имат само решенията, които се взимат от Министерския съвет, Народното събрание и другите институции в държавата. Трябва да се абстрахираме от всякакви емоции и да продължим да си вършим работата. Днес имаме да обсъдим 43 точки. Продължаваме да работим, както досега, докато бъде избрано друго правителство", каза Николай Денков.

Малко след 16 ч. вчера Мария Габриел върна на президента Радев изпълнен първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Малко по-късно от ПП-ДБ обявиха, че този проектокабинет не е съгласуван с тях, както и че няма подписано коалиционно споразумение. Лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и Асен Василев отправиха остри критики към Габриел и заявиха, че тя е обещала да не внася несъгласуван кабинет, но въпреки това го е направила. Петков заяви, че заради тази ѝ постъпка тя е недостойна да бъде премиер, защото се огънала на натиск, а Василев я нарече "новото красиво лице на мафията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

30

alfakentavur

20.03 2024 в 21:27

Неграмотността ти продължава да блика като пролетно пълноводие:

https://kaksepishe.com/ne-day-boje/

Продължавай да си показваш невежеството и неуравновесеността.

-1600

29

Люгер Химарс

20.03 2024 в 20:26

специално Академик Денков се пише с главна буква, това е по стилистични съображения, които на теб са ти неподвластни.

Иначе не съм учуден, че фен на комунистическа номенклатура пише "Боже" с малка буква. Такива ви отгледаха, такива са ви и измеренията.

Затова е и цялата ирония, единственото от което ви боли.

2550

28

alfakentavur

20.03 2024 в 19:50

Пак си показваш неграмотността.
Пише се академик Денков.

Разказът се казва "Пази боже сляпо да прогледа!"

А за теб е описано състоянието неврастения в медицината, плюс още няколко психиатрични проблеми.

-1600

27

Люгер Химарс

20.03 2024 в 19:28

Значи, не може фен на комунистическа номенклатура с възможности за говорене ниво "Харесва ми как Бахура яде папура. Щеше да го яде 3 дни, а го яде вече 3-та година" да разсъждава за това кое и как се употребява в българския език. Не може. За това е написан разказът "Пази Боже сляпо да прогледа".

Но както и да е. Важното е сега да канонизираме Академик Денков и цялото му правителство - да не вземе да се забрави или пък хората да си спомнят неправилни неща за него. Мхм.

2550

26

alfakentavur

20.03 2024 в 14:27

Отварям

"съюз и нареч. Разг. Където, гдето"

135

25

Far Rider

20.03 2024 в 14:15

alfakentavur, нещо ти куца в граматиката. Вземи тълковния речник и виж какво е значението на където и какво е значението на дето. Но, според мен това са заяждания на ниско ниво. Истината е, че ПП-ДБ ЗАГУБИХА последните избори. Сега имаха шанса за 9 месеца да са във властта благодарение едно "дентълменско споразумение" хитро предложено от Мухобойко. И те се хванаха. Оставям настрана факта, че обещаваха "никога с Бойко", "ще го изчегъртаме". Истината е, че се подложиха на ГЕРБ и изпраха двама мафиози : Мухобойко и Прасето. Но, далаверата с властта свърши защото не е възможно да налагаш условия от позицията на загубил изборите и вече веднъж губил и властта с правителството на Кирил Петков. Към това добавям и факта за огромния брой обещания останали само такива. Факт: от 80 законопроекта са приети само 11! За 8 месеца управление министрите на ПП-ДБ имат дори по 50 дни задгранични командировки! Кога работят тези хора??

2550

24

alfakentavur

20.03 2024 в 14:13

Мъча се за елементарни неща/правила, които се учат в началното училище.
Не се мъча да ги уча къде се слагат пълен член и запетаи в сложно съставно изречение с няколко подлога и сказуеми.

1005

23

Диоген

20.03 2024 в 14:04

Алфа защ се мъчиш да им говориш за правопис и граматика?
Толкова си могат.
Няма да им кажа маргиналчета,защото ще ги затрудня.
А то си и пролича , че копейките е гербавите тролове са едно и също.
Но пък се появиха доста,та поне се осветиха.

2550

22

alfakentavur

20.03 2024 в 13:47

Харесва ми как Бахура яде папура. Щеше да го яде 3 дни, а го яде вече 3-та година :(

1905

21

Nichevbu

20.03 2024 в 13:39

Кокорчо е мазен тарикат, а Киката си го знаеме, как му казват.
ГЕРБ и ДПС са незаобиколим фактор. ППДБ вече си зарязаха принципите и мантрите против ГЕРБ. Сега правят циркаджийски изпълнения , да се кефи зеления чорап.
Нивото на цялата ни политическа класа е подтискащо и плашещо. Най малкото зло , кое е... това дето слуша правилните послоства. Някой вярва ли че само ще се оправим... например с вгъзраждане... аре стига.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика