Мария Габриел е на посещение в Йордания

OFFNews 25 февруари 2024 в 08:23 892 1

Мария Габриел

Снимка БГНЕС/РАЛИЦА БЕЛЧЕВА

Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение в Йордания. Тя е поканана от колегата си Айман Ал-Сафади. Двамата ще обсъдят възможностите за разширяване на сътрудничеството между София и Аман в областта на икономиката, търговията и енергетиката.

Йордания е важен търговски партньор на България в региона на Близкия изток. Във фокуса на разговорите ще бъдат разширяването на икономическите връзки и възможностите за задълбочаване на партньорството между София и Аман в областта на иновациите и туризма.

Инвестициите на Хашемитското кралство у нас са в сферата на услугите, търговията и недвижимите имоти, като има интерес от инвестиции и в туризма.

Важно за България е сътрудничеството с Йордания в областта на сигурността и борбата с тероризма. Страната ни е готова да бъде домакин тази година на среща на върха в рамките на "Процеса Акаба". Крал Абдула II поставя началото на тази инициатива преди девет години. Целта ѝ е регионално и международно сътрудничество в борбата с тероризма, екстремистките идеологии и радикализма.

Мария Габриел ще бъде на аудиенция при краля на Йордания Абдула II, с когото ще обсъди темата за българското домакинство на международна среща в рамките на "Процеса Акаба".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!