Манолова помогна на комитета ''3 март'', даде им 10 000 подписа за референдум

OFFNews 16 декември 2023 в 16:55 2607 7

Предаването на подписите

Снимка ИК 3 март

Предаването на подписите

Мая Манолова, председател на гражданската платформа Изправи се.БГ, предаде 10 000 подписа на Петър Витанов, Георги Кадиев и Димитър Данчев - представителите на Инициативния комитет за провеждане на национален референдум за запазване на 3 март като национален празник.

„Предаваме подписите си символично тук, пред Паметника на Цар Освободител. На 500 метра оттук се намират крановете, които премахват Паметника на съветската армия. Очевидно от сглобката се канят да унищожат останалите стотици паметници в чест на героите от Руско-турската освободителна война и на войните, които освободиха Европа от кафявата чума по време на Втората световна война." - заяви Манолова.

Според нея всички честни хора и българи с достойнство трябва да се противопоставят на „това продажно безродно правителство на сглобката."

„Елате, подпишете се, защото безродната акция на новите фашисти, които ни управляват, вероятно карат и камъкът- паметник на Иван Вазов, автор на „Епопея на забравените", който е наблизо, да се обръща. Така че нека да си запазим историята, да се противопоставим на самозабравилата се власт, която си мисли, че може да се гаври с миналото и паметта на българите." - каза още Мая Манолова.

„Мисля, че каузата ни стана много по-голяма, отвъд Трети март и националния празник. Всъщност това е единствената възможност да спрем съвременните варвари, които нарязват българската памет. Нашата мисия е още по-значима. Трябва единствено да се обединим, за да спрем това, което се случва, защото то е пагубно за българската държава“, заяви евродепутатът Петър Витанов.

„Да направим референдума, защото не знаем какво ще решат утре. Както за три дни транжираха Паметника на съветската армия, а пък за един месец не могат да съберат падналите клони в София, по същия начин ще продължат да унищожават паметници – било на армията, която е победила фашизма, било на Освободителната армия през Руско-турската война. В момента върви подмяна и унищожаване на историята. Трябва да се опитаме да я спасим за българските поколения“, коментира Георги Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

7

ПР

17.12 2023 в 11:42

До user4to,адски съществено е"безродници" и последното изречение в чудесният Ви коментар.Факт-за 34 години,не се отървахме от коминтерновските,червени кхмери,вечно вярни на Масква,а София-кучета я яли.
Пред Червата,където навремето,баба и дядо ме кръстили/леко тайничко/,имало в двора,голям Кръст от камък.Дялан около 1830 г.,по турско време.Ама,голям.Тя и камбанарията висока,все едно,не е било турско тогава.Все още я има.Дни след 9.9.44 г.,дошли шумкари,офейци и пр.лумпени с кирки и чукове.Отишъл си камения,дялан Кръст,на парченца станал.Олтара подпалили.Иконите изпочупили.Преди тях,турците не посмели.Е,за тези говорим и днешните им наследници.

1005

6

ПР

17.12 2023 в 10:21

Това палто видимо е й не по мярка.Като на Мая Картечарката шинела й стои,само дето е в нЕкакъв оранжевеещ десен-ни е левичарско,ни земеделско.Разбра се,че 3-ти Март остава.За какво квичи и каканиже още?!Разбра се,че др.Б.Борисович,нещо недолюбва рязането на МОЧА.Ами типично,еректоратецът герберски,бил възмутен,ти да видиш!Подла твар.Изобщо я караме по ленински-"Две напред,една назад."-както досега.Няма отърваване от комУнизЪма и болшевизЪма на тази територия.

723

5

user4eto

16.12 2023 в 22:42

За безродници смеят ми приказват тия тъпи комуняги чуждопоклоннци, които разрушиха мемориалите на 1 и 6-ти пехотен полк в София или пък паметника на Христо Ботев във Враца който бил подразнил червенков, или пък паметника на д-р Страшимир Дочков който хвърлиха в Марица, след това вадят, натрошават и пак го хвърлят обратно, после вадят костите на доктора, палят ги и ги хвърлят на бунището. Тези които взривяват църкви и събарят храмове. Тези ли ми говорят за безродници, проклети да сте, никога покой да не намерите!

Никога не съм чествал и няма да честват този прокажен 3-ти март, подписване на договор на който не е присъствал ни един българин, на дата на която Пловдив все още е бил под робство.

Проклети да сте гадни комунисти!

2099

4

Mateevk

16.12 2023 в 19:31

Мая не се ли досети, че точно плочата пред която са се снимали, беше подменена по времето на соца с друга, на която пишеше - На братята освободители-Признателна България. Защото нали думата цар беше станала мръсна дума по едно време, а пък ние бяхме станали братя с руснаците. Та тогава хич не си поплюваха с паметници и плочи. Рушаха и подменяха наред, за да не напомня за миналото и да разколебава вярата в светлото бъдеще, което така и не настъпи. Искам да кажа - поне Мая да се беше снимала на друг фон, ама де толкова акъл.

2099

3

Mateevk

16.12 2023 в 18:33

Това вече е прекалено!!! И на Иван Вазов не се посвени да посегне тази!
НА РУСКИТЕ ВОИНИ

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?

Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки...
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!

Желали би вас да прегърнем
и тоз път сърдечно, горещо.
Но взорът ви свети зловещо...
Как ръце сега да разгърнем?

О, руси! Аз друг път ви славях
за подвиг велик и чудесен,
високо ви лґкът поставях
във мойта душа, в мойта песен!

Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко –
строшихте ни игото тежко,
а днеска ни носите ново!

И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно пµ любим я ния.

За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!

О, колко ви, братя, жалея!
О, как би желал, братя клети,
свобода и вам и за нея
кат нас да живейте и мрете

1916 г.

1005

2

eagle60

16.12 2023 в 18:32

брей много референдуми много нещо! кой събори стените с имената на загиналите през войните (аз ги помня!)? Референдум имаше ли? Кой унищожи бюстовете на офицерите оглавявали военната академия (първият началник ми е роднина)? Референдум имаше ли? Списъкът би продължил на много страници. Референдуми имаше ли?
Наследника на престъпен клан ( да напомня баща му Янчо бе в затвора за нелегален внос на злато и кожуси от Турция - кокошкар, а дядо му Пеко... спирам, че мястото е малко) сипе люти закани за сурови наказания... Не Иване, руската армия не е на Дунав мост, а без нея си никой!

2550

1

alfakentavur

16.12 2023 в 18:32

Сестра Галева, чуждестранен агент, говори за "кафявата чума", а славослови рашистката чума.
Браво!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика