Манолова отвърна на удара: Нинова прави политически Франкенщайн. Лявото ще се обедини без нея

Според Изправи се България Столетницата имала "авторитарно ръководство от севернокорейски тип"

OFFNews 03 декември 2023 в 15:53 5080 5

Манолова

Снимка БГНЕС

Мая Манолова

Лидерът на Изправи се България Мая Манолова отговори на изявлението на председателя на БСП Корнелия Нинова, че обединението "Левицата" няма да бъде поканено в новия ляво-център-националистически формат, който трябва да изтласка социалистите от дъното, на което отдавна са закотвени.

Нинова посочи като основен аргумент за това решение, че по време на местните избори на много места обединението "Левицата", част от което е и формацията на бившия омбудсман, е играло "грубо срещу БСП и е използвало членове на партията за свои паралелни кандидати, разцепвайки структури".

По думите на Нинова през цялата кампания още по-миниатюрното ляво на "Левицата" е играло само и единствено срещу БСП, без да обели и дума срещу модела "ГЕРБ" или друг политически опонент.

Днес от Изправи се България се изсмяха на думите на лидерката на Столетницата, уточнявайки, че никой от тях изобщо не е обсъждал вариант да се коалират с партията на Нинова, която на последните избори е с едноцифрен процент подкрепа.

Виждаме обединението вляво като съюз между единомислещи формации, които не залитат по краен национализъм, нито допускат централизирано, авторитарно ръководство от севернокорейски тип, посочиха от Изправи се България.

Освен това от формацията на Манолова подчертаха, че "хората не очакват поредно партийно строителство на политически Франкенщайн, а живо, многообразно ляво, включващо зелени, правозащитни, граждански организации и идейни течения.

Според председателя на формацията Мая Манолова ляво обединение ще има и без Нинова и то, вместо залитания по краен национализъм, трябва да даде решения на реалните проблеми на обикновените хора и да се противопостави на сглобката на национално ниво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

5

buuuu

17.12 2023 в 16:24

Това са момичетата , който знаят какво правят. Какво лошо има образовани ,възпитани, знаещи ,можещи вярвам им . Народе не залитай по евроатлантизма нищо няма да излезе лъжа за нас само празни думи . Полша и Унгария имат УПРАВЛЯВАЩИ ние НЕ.

805

4

Peshokonya

06.12 2023 в 05:16

Мая Манолова ще реформира лявото у нас! Това си е виц отвсякъде! Тя е отвсякъде гонена и навсякъде се натиска!

-529

3

6екеr4о

04.12 2023 в 11:15

Уважаемият МатеевК неразбираемо защо нарича тия два бабишкера "момичета"?

Момичета, момичета, ма бая изкукуригали са тия момичета...

22548

2

dolivo

03.12 2023 в 21:11

опааа, зеха да се центрират нещата

все пак, модерната лява партия е ПП

Другите нямат идея как да се мятат между коминтерна и неизпълними преразпределения на блага.

2099

1

Mateevk

03.12 2023 в 17:10

Щом почнаха да мерят и с аршина на Северна Корея, нищо хубаво не ни чака от това поредно пропутинско ляво. Но нека си спорят момичетата, лошо няма.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика