Манолова: Не искаме дългата ръка на ГЕРБ и ДПС в управлението. И ние, отговори Тошко Йорданов

OFFNews 24 юли 2021 в 11:07 3692 0

Ние сме срещу дългата ръка на ГЕРБ и ДПС в управлението. Това заяви лидерът на "Изправи се. БГ! Ние идваме" Мая Манолова на срещата с представителите на Има такъв народ в парламента. 

Малко ми е странно, че започваме разговорите с това, защото и ние не искаме ГЕРБ и ДПС, отговори Тошко Йорданов от Има такъв народ. 

Ясно е, че искаме едно и също. Не очаквам да имаме разминавания за основните цели. В крайна сметка това, което искахме на улицата, затова сме и тук. Да си стиковаме позициите”, заяви още Йорданов.

„Работим отдавна и добре заедно. Идваме буквално от улицата, кампанията ни беше на улицата и площадите. Наясно сме с очакванията на хората. Приветстваме намерението ви да поемете отговорност за излъчване на кабинет, отговори Мая Манолова.

Манолова благодари за подкрепата за създаване на комисия за ревизия на предишното управление. 

Случи се това, което всички очаквахме. Посоката е една и съща, имаме разминаване в дейтайлите. Ще продължат разговорите на експертно ниво. Срещата беше изключително позитивна, коментира след срещата Тошко Йорданов. Престанете да набутвате ДПС като коалиционен партньор за нас, обърна се той към журналистите. 

Сигурна съм, че ще има кабинет - хората не искат какво да е правителство, а такова на промяната без намек и сянка от олигархични кръгове, ДПС и ГЕРБ, коментира Мая Манолова. "Не сме коментирали персонален състав. Потвърждаваме, че не желаем властови позиции", изтъкна още тя.
"За нас е важно, че получихме пълна подкрепа от "Има такъв народ" за приоритетите, зад които стоим, като започнем със социалните: повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, което да се случи в най-скоро време. Ние сложихме една дата - 1 октомври, същко така подкрепа за семействата с деца, тъй като демографхската криза е един от най-сериозните проблеми. Подкрепата на бизнеса също е изключително важна и при актуализацията на бюджета се разбрахме, че ще настояваме за пряка финансова подкрепа за фирмите", заяви Манолова. По думите й за съдебната реформа също нямат разминавания.

Мая Манолова обяви и, че една от работните групи ще бъде по темата енергетика и уточни, че е готова да даде предложения за преразглеждане на цената на тока и водата.

По-късно днес е насрочена и срещата на Има такъв народ с БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews