Манолова: Има време за добри поправки в Изборния кодекс

OFFNews 24 април 2016 в 19:45 3414 6

Снимка bTV

Мая Манолова

Има време да се приемат и добри поправки в Изборния кодекс. Надявам се, че през следващата седмица парламентът ще приеме добри неща. Това каза в пред bТV омбудсманът Мая Манолова.

Сега действащият Кодекс беше приет от комисия, на която Манолова като депутат от БСП беше председател. В момента като омбудсман не желая да го коментирам, тъй като това е „най-политическия закон”, добави тя.

Манолова обеща да направи своя коментар, следа като бъдат окончателно приети всички текстове от Кодекса и след консултации с президента Росен Плевнелиев. Тя ще поиска и среща с премиера Бойко Борисов. Манолова каза още, че в качеството на омбудсман би се намесила само, ако има нарушени права на гражданите.

В кампанията "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо" са събрани близо 380 хил. лв. до вчера, отчете омбудсманът. Идеята на инициативата, която е на Манолова, е празникът да бъде почувстван и от възрастните хора, чиито пенсии са малко над прага от 300 лева и така са лишени от възможността за допълнителен бонус от държавата за Възкресение Христово. Средства ще се събират още два дни и Манолова призова бизнеса, а и всички хора да са активни. Дарения могат да се правят на есемес с номер 1255 и на банкови сметки, които са публикувани на сайта на омбудсмана и на този на БЧК.

Със събраните средства ще бъдат закупени ваучери, с които възрастните ще могат да пазаруват в 5000 магазина в цялата страна. Сумата, която ще получи всеки от възрастните с пенсия малко над 300 лв., ще зависи от това каква сума е събрана в неговия регион, уточни Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

6

66

24.04 2016 в 23:50

Това лишаване от право на глас на българите в чужбина дори и да мине през омбудсманката на галевите и през конституционния съд
няма да мине през европейския омбудсман!

Далаверисти , а не принципни юристи като пишат глупости се умотават яко.
Некакви хитреци модел "андрешко" пишат избирателния кодек и затова все боза става.

12019

5

Защо се занимава с политика тази жена?! Малко ли грешки напрви, какво толкова печели, не е някаква изключително богата...пък и да иска да стане, не е ли спечелила достатъчно вече? За какво се бори не я разбирам, ама хич! Нейното не е някаква алчност, не вярвам и да е тъпота, защото то е очевадно какви неща прави и колко вреди тя и тези като нея,...вече си мисля че е изпълнена със злоба и иска да отмъщава на българският народ за нещо и да го унищожи... Моля те Мая Манолова спри, прибери се в Кюстендил и започни някакъв бизнес и си живей живота, остави политиката и спри да вредиш на Българите, МОЛЯ ТЕ!

12884

3

Nimart

24.04 2016 в 22:08

Маямата и.....

77927

2

El Commandante

24.04 2016 в 20:05

GILF отсекъде...

8359

1

ОФчар

24.04 2016 в 20:03

Я пъ тая!?
Кога го приехме, кога шъ го поправяме?
Гелето пак не си е свършил работата!
 
X

Да помогнем на украинските деца!