Лукарски към Атанасов: Ти да мълчиш, моите назначения не са политически

Ивайло Анев 13 март 2015 в 16:54 7200 9

Снимка БГНЕС

Депутатът Атанас Атанасов (ДСБ) и икономическият министър Божидар Лукарски (СДС)

Министърът на икономиката Божидар Лукарски (СДС) и депутатът Атанас Атанасов (ДСБ) се спречкаха задочно по повод назначаването на Юристът Димитър Маргаритов, който е съпруг на началничката на кабинета на Меглена Кунева Мария Карабельова, за председател на Комисията за защита на потребителите.

Константин Арабаджиев и Константин Райков - членове на ръководството на СДС, също бяха назначени, но като членове на КЗП.

По-рано днес Атанасов заяви в парламента, че назначенията на Лукарски хвърлят петно върху това, което политиците от Реформаторския блок са обещали пред избирателите, а именно да пресекат партийната партизанщина.

Очевидно засегнат от сутрешното изказване на Атанасов, икономическият министър посъветва партньора си в Блока "да мълчи".

"Съветвам го да се въздържа, защото аз не правех такива коментари, когато той лично и единствено назначи зам.-министър на вътрешните работи, а това беше представено като номинация на целия Реформаторски блок", посочи Лукарски.

Лукарски още веднъж повтори, че можело Атанасов и да не е доволен от някои назначения, но и той не бил доволен от кадровото му решение за МВР. "Аз мълчах тогава, съветвам го и него да си мълчи", подхвърли заядливо икономическият министър.

"Трябва да се държим в Реформаторския блок, вместо да си гледаме треските и гредите по очите", допълни министърът.

Освен това Лукарски беше категоричен, че е спазен законът при назначаването на Константин Арабаджиев и Константин Райков. 

Според Закона за защита на потребителите в ръководството на КЗП не могат да бъдат назначени хора на ръководни партийни длъжности. Въпреки това в деня на назначението на Арабаджиев и Райков двамата присъстваха на заседание на Националния съвет на СДС, участие в което могат да вземат само членове на партията.

"Моите предложения не са партийни назначения. Аз съм преценил, че тези хора отговарят на изискванията. Те са си подали оставката и не са членове на СДС", категоричен беше Лукарски.

По думите му, твърдението, че Реформаторите преяждали с власт идва от Георги Първанов, но пък той вече не е партньор в управлението, тъй като е подал оставка от АБВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки