Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Лукарски: Ако исканията ни не бъдат подкрепени, няма да участваме в правителството

ОFFNews 09 октомври 2014 в 19:16 3240 8

Божидар Лукарски
Снимка: Божидар Лукарски

Ако от ГЕРБ кажат, че Бойко Борисов няма да е премиер, но няма да бъдат подкрепени исканите от РБ реформи, дясното обединение няма да участва в преговори за съставяне на следващото правителство.

Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски пред бТВ.

Той запита каква би била реалната разлика между това Бойко Борисов да е премиер за втори път и това той да избере кой да оглави следващия кабинет. И допълни, че „персоналните забележки и индивидуалните персони не са това, което в момента е най-важното”.

Той подчерта, че ще е несериозно реформаторите да загърбят преговори за правителство само заради участието на БСП или ДПС в тях.

„Не можем да спрем никой, дори БСП, да подкрепи едни реформи, които са полезни за България”, обясни той.

Лукарски подчерта, че до момента не се е виждал или чувал с бившия премиер Бойко Борисов, като отхвърли тезата, че СДС е била приближена на ГЕРБ по време на мандата им. „ДСБ са консумирали повече власт по времето на ГЕРБ, СДС не са имали зам.-министри”, напомни той.

Той също така коментира скорошния скандала, който се разгоря след като в интервю „на шега” каза, че декларациите за неучастие в управление с участието на Бойко Борисов са били трик за привличане на избиратели.

„Съжалявам, че се изважда от контекста, за да се организира кампания срещу мен”, допълни Божидар Лукарски, като каза,че е получил подкрепата както вътре в партията си, така и в рамките на РБ.

„Много хора чакат от декември да се разпаднем”, коментира Лукарски. По думите му днешната среща на лидерите от РБ е минала спокойно и конструктивно, като окончателната позиция на обединението е съвпаднала с тази, която изпълнителният съвет на СДС е утвърдил по-рано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews