Крал Чарлз III празнува рожден ден

OFFNews 14 ноември 2023 в 07:53 735 0

Снимка БТА/AP

Крал Чарл Трети

Британският крал Чарлз Трети празнува 75-ия си рожден ден.

Той спази традицията и празненствата започнаха с чаено парти в Хайгроув Хаус. Бяха поканени представители на местната общност, учители, лекари.

На партито присъстваха членове на Националната здравна служба, представители на различни организации и представители на местните общини, навършващи също 75 години. Местен хор изпълни песента "Честит рожден ден" за държавния глава. Трапезата за партито беше дело на кулинарния виртуоз Реймънт Бланк, а настроението се поддържаше от изпълненията на Лий Джон от бандата "Имаджинейшън", популярна през 80-те години на миналия век.

Крал Чарлз Трети е роден на 14 ноември 1948. Днес ще бъде обикновен работен ден за монарха, който ще постави началото на хранителен проект заедно с кралица Камила, целящ да се намали пилеенето на храната за сметка на удовлетворяване на нуждите от храна на хората.

Чарлз Трети ще бъде днес и домакин на прием в Бъкингамския дворец в чест на медицинските сестри и акушерките, като събитието е част от тържествата по повод 75-ата годишнина на Националната здравна система.

Днес в столицата ще отекнат и топовни салюти в чест на рождения ден на британския крал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки