Кой държи порциите на властта: Петков заговори в проценти, Пеевски му отговори с таблица

OFFNews 26 февруари 2024 в 18:35 5409 3

Архив

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Кирил Петков и Делян Пеевски в пленарна зала

Разпределянето на порциите на властта продължава да е основен препъникамък за предстоящата ротация. Новият епизод от сагите в "сглобка" днес се разви с основна сюжетна линия разпределението на регулаторите.

По обяд съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков каза пред журналисти в парламента, че ПП-ДБ има 5% и по-малко от постовете в държавата, а останалите 95% са разпределени между ГЕРБ-СДС, ДПС и президента Румен Радев. Той даде пример с ДАНС, където работят над 2 хил. души, а формацията има само 1 човек.

Петков заяви, че чака от ГЕРБ формална покана или подписан документ.  

"На България й трябва продължение на политиките, които започнахме. Ние заставаме зад нашето обещание и визия, че следващият премиер на България трябва да се казва Мария Габриел", заключи той.

Няколко часа по-късно новоизбраният председател на ДПС Делян Пеевски отговори на Петков с позиция, изпратена до медиите. Според санкционирания по глобалния закон за корупция "Магнитски" депутат Кирил Петков е направил внушения, които не отговаряли на истината и поиска извинение.

"Той говори за някакви 95%, което освен че е невъзможно, тъй като става дума за независимите регулатори, подвежда хората... А специално по темата на ДАНС - аз не знам колко е щатът на ДАНС, но знам, че ако Кирил Петков казва, че има един представител там, то със сигурност ДПС има нула."

В края на съобщението е прикачена таблица:

"Надявам се, че допуснатите неточности от страна на г-н Петков се дължат или на некоректно подадена към него информация или на липсата на такава. Разчитам, че след като се запознае с данните и фактическото положение в регулаторите, колегата Петков ще постъпи мъжки и ще се извини", заключва Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-685

3

Козин Човков

27.02 2024 в 06:55

Докато не настъпи Коледа за прасето, в България нищо няма да се промени.

7925

2

Trabajo

26.02 2024 в 21:38

Правеният в Час по Трудово иска да му се извиняват - баш като другата самозабравила се човекоядна свиня, Рамзан Кадиров.

870

1

Constanza

26.02 2024 в 21:05

Започна голямото грухтене.
 
X

Да помогнем на украинските деца!