Коалиция Левицата се представи, не съм глас на Румен Радев, обяви д-р Цветеслава Гълъбова

Заместник на Нинова: Костадин Паскалев са самоизключи от БСП. Мая Манолова - хипнотизирани са от демагогията на лидера си

OFFNews 12 февруари 2023 в 14:07 7820 11

Левицата

Снимка БГНЕС

Коалиция "Левицата!" ще участва в извънредните парламентарни избори

Костадин Паскалев напуска Националния съвет на БСП, но остава член на партията, съобщи той преди представянето на коалиция "Левицата" днес. Най-вероятно Паскалев обаче ще бъде изключен. 

Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров реагира скоростно във фейсбук: Костадин Паскалев, действащ член на БСП, който по нашия Устав, току-що се самоизключи от партията. До него стоеше Валери Жаблянов - изключен вчера точно заради подобно разколническо поведение! Разбрахте ли сега каква беше целта на вчерашния опит за преврат в партията!? 

Коалиция "Левицата!" ще участва в извънредните парламентарни избори. В представянето на новата формация се включиха лидерът на "Изправи се БГ" Мая Манолова, Румен Петков - председател на политическа партия АБВ, д-р Цветеслава Гълъбова от инициативния комитет за издигането на Румен Радев за президент, председателят на "Движение 21" Татяна Дончева, лидерът на БЗНС "Александър Стамболийски" Спас Панчев, както и Жаблянов и Паскалев.

България има нужда от силна, обединена и истинска левица, която да отстои мира и да защити истински работещите хора, уязвимите, младите, пенсионери, малкия и средния бизнес, да пребори бедността и неравенствата. След вчера БСП ускори движението си към поредната изборна катастрофа. Партията е хипнотизирана от демагогията на лидера й, каза Мая Манолова.

Десницата се обединява, полюсът на войната ще участва с общи листи на следващите парламентарни избори. Много възможна е коалиция на десни партии – ГЕРБ, "Продължаваме Промяната", "Демократична България", които нямат особени скрупули да ни въвлекат във война., Другата възможност е хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП. През нея статуквото и мафията се готвят да си върнат контрола върху държава, посочи още Манолова. Според нея призивите за импийчмънт на президента не са блъф. Това е опит за отстраняване на последната стабилна институция. На този фон обединената левица е животоспасяваща необходимост за България, обяви още Манолова, цитирана от БТА. 

Политиката не е място за хора, които сега започват да се учат. Съдебната реформа е нужна на българите, а не на Венецианската комисия и съда в Люксембург, нито на Плана за възстановяване, посочи Татяна Дончева и допълни, че са нужни промени в Конституцията.

Костадин Паскалев заяви, че все още му е трудно да опише това, което се е случило на форума на БСП вчера, но по думите му това е най-позорният епизод в историята на партията. 

Цветослава Гълъбова пък бе категорична: „Моят гръбнак е твърде изправен, затова мога да гарантирам, че гласът на Радев няма да се чува на всяка цена. Поканена съм тук в ролята си на независим експерт“. Тя ще защитава идеи за промяна в сферата на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4638

10

Того

13.02 2023 в 05:35

Най-сетне всички червени боклуци се събраха на кораба-майка, липсва само още един - ГЕРБ. Честно казано не очаквах там да видя д-р Цветеслава Гълъбова.

-685

9

Козин Човков

13.02 2023 в 00:05

Тази ***** беше и главна антиваксърка.

3650

8

ImBlack

12.02 2023 в 23:18

Със стари к*рви, нов бардак. Това е първото, което ми минава през главата, като прочетох имената на учредителите.
Бъдеще се гради с млади хора, "другари"!
Рубли няма да има, защото РуZия ще има да плаща стотици милиарди долари репарации, а руското оръжие и горива няма да се харчат много през следващите 50-100 години! Ориентирайте се към "хранилка" на запад!

8053

7

DARTH VADER

12.02 2023 в 22:56

Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде център на всички възможни и невъзможни коалиции в следващите месеци...

Дори вече пенсионирани крадци излизат от шумата,като партизани...;)))

1079

6

IV123

12.02 2023 в 20:34

Все отбор юнаци. Тая Гълъбова не беше ли от най-върлите поддръжници на ИТН, после при предателя Радев, а сега и при тия се наредила. В крайна сметка каква е позицията на формацията им спрямо Радев - доколкото зная Гълъбова се отрече от него, а Мая Манолова твърди, че президентството/Радев/ е “последната стабилна институция”.

2073

4

Johnny B Goode

12.02 2023 в 18:30

Как се казвало новото обединение на рубладжиите? Леваците?

2030

3

мрави

12.02 2023 в 17:43

Всичкото рублояд на амбразурата, да брани ,,мира"!

8053

2

DARTH VADER

12.02 2023 в 16:30

"...поканена съм тук в ролята си на независим експерт“
Тази госпожа е с много подходяща експертиза за левицата...ще бъде полезна:)))
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика