Кметъла, за когото Минеков ще праща сигнал на Кьовеши: Министърът лъже за Яйлата

OFFNews 09 юни 2021 в 09:11 11799 0

Снимка Архив

Бившият градоначалник на Каварна Цонко Цонев, известен като Кметъла, който превърна града в рок столицата на България, е посоченият от министър Велислав Минеков кмет, сигнал за когото ще изпраща на Лара Кьовеши. 

Поводът е реставрацията на ранно-византийската крепост в местността „Яйлата” край село Камен бряг, която бе извършена преди 7 години, когато Цонев беше кмет. 

С учудване разбрах от господин Минеков, че реставрацията на Яйлата е струвала 1,5 млн. лева и била направена с тухли итонг.

За сведение на господина, проектът е за 1,1 млн. лв., и толкова са платени на фирмата, тоест излъга само с 400 000 лв. И са използвани камъни от кариерата в Русе, което може да установи всеки, който отиде там, отговори във фейсбук Цонко Цонев. Чудя се, дали той е станал лъжец, когато стана министър, или си е такъв по природа, коментира Кметъла. 

И уточнява - между другото е наложена и неустойка от 170 000 лв. за неизпълнение на сроковете в договора и парите не са изплатени. 

Ако министър Минеков си беше направил труда да порвери в общината, щяха да му дадат цифрите и нямаше да се излага. Да си пуска каквито иска сигнали, но ще му се смеят, каза за OFFNews Цонко Цонев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки