Кънев: Нейнски внася разделение сред Реформаторите

Елица Мартинова 16 декември 2013 в 08:16 2893 8

Радан Кънев

Снимка БГНЕС

Радан Кънев

 

„С медийните си участия през последната седмица-две основно г-жа Нейнски възроди поредица от лоши практики от миналото в преговорните процедури. Да се коментират спорните въпроси, преди да са изчистени, да се внася разделение, това ми се стори най-неприемливо“.

С тези думи лидерът на ДСБ Радан Кънев аргументира пред БНТ предложението си партия „Синьо единство“ да бъде отстранена от споразумението за Реформаторския блок, което трябва да бъде подписано до Коледа.

По думите на тъмносиния лидер партията на Нейнски единствена от останалите пет формации е имала сериозни възражения по споразумението. Кънев обаче е категоричен, че не бива да се правят компромиси във времето заради недоволството на „Синьо единство“, защото това разочарова избирателите, които от дълго време чакат обединение вдясно.

„Основната цел на това мое предложение и, надявам се да стане решение, е да покажем, че обръщане назад няма да има. Това, което се случи, беше едно тежко обръщане назад. Миналото на десницата, неговите прочети, вътрешните конфликти – всичко това не просто не интересува избирателите, а трайно ги отблъсква и убива доверието им. Миналото си е минало, РБ ще се занимава с бъдещето на българите“, категоричен е Радан Кънев.

Лидерът на ДСБ обаче подчерта, че не е изключено „Синьо единство“ да остане в Блока. Той изтъкна, че предложението му ще бъде разгледано демократично от 12-те партийни представители и 20-те непартийни членове на Гражданския съвет в блока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл