Кандидатът за депутат Иванчева: Медицинската марихуана да бъде легализирана веднага

OFFNews 04 февруари 2021 в 21:55 7019 1

Снимка OFFNews

"Медицинската марихуана трябва да бъде легализирана веднага в България. Това е категоричното ми мнение, както и на приятелите ми от Зелен Младост и Общество за Нова България, с които заедно се явяваме на изборите" - заяви кандидатът за депутат и бивш кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева.

"Днес е ден на борба с рака и умишлено поставяме този проблем именно сега. В България вече има не един и два случая на хора, осъдени за употреба марихуана, въпреки диагнозите им - множествена склероза или рак. И въпреки че адвокатите им представят купища научни изследвания от цял свят за положителните ефекти на растението и неговите прозиводни върху тези заболявания. Чувствам съпричастие към тези хора. Мен ме съдят по недоказани обвинения, тях ги осъждат въпреки научни доказателства." - каза Иванчева.

Защо в България темата за медицинската марихуана е табу, защо политиците си правят оглушки, за да не зацапат лъскавите си имиджи? - пита тя.

Според нея "медицинската марихуана няма общо с наркоманиите, въпреки че пропагандата на нечии интереси се опитва да слее науката със страховете на хората."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков