Калфин: Участвам в изборите, за да ги спечеля

OFFNews 16 септември 2016 в 09:08 5449 3

Снимка БГНЕС

Ивайло Калфин

„Ние участваме в тези избори, за да ги спечелим. Знаем какво трябва да се прави, аз имам опит”,заяви в ефира на Нова тв кандидатът за президент АБВ и коалиция от още 6 партии Ивайло Калфин.

„Битката е трудна, но това все пак са мажоритарни избори и според мен много важно е българите да подберат кандидата, който ще върши работата, която те очакват в тази институция и няма да бъде посочен от някоя голяма партия. Ако само големите партии печелят изборите, много скучен става политическия пейзаж”, каза още той.

„Виждам съвсем различна президентска институция, от тази която е в момента. Не е задължително тя да бъде във война с правителството, напротив. Президентът трябва да има собствена позиция и доказана възможност да защитава позиция, но той трябва да търси и съгласието. По темата за бежанците трябва да се търсят общи действия, а не конфронтация между институциите”, обясни Калфин.

„Конкуренти са всички участници, фаворит в тези избори безспорно ще бъде кандидатът на ГЕРБ като най-голяма партия”, коментира той.

„Кандидатът ни за вицепрезидент ще е ясен до десетина дни. Още обсъждаме различни варианти с коалиционните ни партньори”, обясни Калфин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

16.09 2016 в 14:47

Важно е участието. Победата е на второ (последно?) място.
Рекъл барон дьо Кубертен.

Поздрав!

17439

2

мнение от IP

16.09 2016 в 10:00

Какво очаква човек, който се пробва втори път за кандидат-президент? Някой за 4 години да го е харесал повече? Това не е тото, да се играе с надежда за късмет. Или е?

20374

1

Стринка Минка

16.09 2016 в 09:32

Той и последния в едно състезание за това е участвал, Калфа.
За да спечели. Милиони участват в тотото за да спечелят.
Други глупости имаш ли за казване?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки