Калфин: АБВ може да помогне държавата да излезе от кризата

ОFFNews 28 септември 2014 в 11:44 5532 8

"АБВ има готовност да внесе в следващото Народно събрание серия от законопроекти, които да помогнат на държавата да излезе от кризата", заяви Ивайло Калфин пред Нова ТВ. 

Водачът на листите Коалиция АБВ за 3 МИР-Варна и 25 МИР-София участва в телевизионен дебат в ефира на Нова телевизия.

По думите му, страната ни се нуждае от спешни промени в Закона за енергетиката, които да регулират сектора, както и начина, по който се определя цената на електроенергията в България.

"С действията си ДКЕВР, например, отдавна доказа, че е политически зависим орган, който няма право да се произнася за това, колко трябва да бъде стойността на електроенергията у нас, тъй като на практика от него не зависи нищо", посочи Калфин.

Той бе категоричен, че от промяна се нуждаят и законите за образованието и здравеопазването.

"Те трябва да осигурят въвеждането на професионалната дуална система на обучение в българското училище и да дадат равен достъп до качествени медицински услуги. АБВ ще се бори и за неколкократно намаляване на партийните субсидии", каза още Ивайло Калфин,

Според бившия евродепутат  в наредбите, които регламентират управлението на държавните фирми, също трябва да бъде предприета промяна така, че да не бъдат допускани повече партийни назначени в бордовете на тези предприятия.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!