Кабинетът решава за избора на изтребителите

OFFNews 09 януари 2019 в 08:58 2816 1

Кабинетът ще гласува избора на нов вид изтребители за армията ни на днешното си редовно заседание.

В края на декември 2018 г.в Министерския съвет бе внесен докладът на работната група по избора на новите бойни самолети. В най-високо е оценено предложението за американските F-16. Работната група предлага парламентът да възложи на правителството да започне преговори със САЩ за купуването на изтребителите.

На днешното заседание на правителството се очаква още министрите да гласуват отлагането с шест месеца на промените в закона за горивата, с които се въвеждат ограничения за търговците. Тези промени трябваше да влязат в сила от 28 януари 2019 г. Предложението ще бъде внесено от министъра на икономиката два дни след заявката на търговци и превозвачи на горива за протести с "жълти жилетки" в цялата страна и затваряне на граници.

Кабинетът ще одобри и национална програма за ваксиниране срещу грип, която предвижда безплатни ваксини за хората над 65-годишна възраст през следващите четири години. 

Правителството ще одобри и програма за защита от домашното насилие. В нея е заложено тази година да бъдат проведени съвместни обучения на полицаи, военни и лекари за разпознаване на признаците за насилие и агресия, да бъде направен анализ на изградените кризисни центрове за жертви на насилие и при необходимост да се разкрият нови.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews